Klop želi da pokvari zabavu na „Vestfalenu”

Sve utakmice Lige Evrope igraju se večeras od 21,05 sati
0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: AP
Jirgen Klop, Foto: AP
Ažurirano: 07.04.2016. 07:35h

U sjenci povratka Jirgena Klopa na mjesto velikog uspjeha - „Vestfalen”, proteći će prvi dueli četvrtfinala Lige Evrope. Klop, koji je do prošlog ljeta predvodio sa klupe Borusiju Dortmund, sada će sa Liverpulom pokušati da iskoristi mane igrača koje je lansirao u fudbalske zvijezde.

"Budite sigurni da neću biti srećan ako Dortmund da gol! Ali imao sam sreće da stignemo 20 minuta ranije od plana, pa sam se pozdravio sa prijateljima. Bilo bi jako glupo ne iskoristiti takvu priliku. Na terenu će biti sasvim drugačije, biće igra. Mi stalno igramo protiv prijatelja kako bismo ih dobili i ni sekunde ne razmišljam o drugačijoj situaciji. Borusija je favorit, jer igra sjajno i u prilici je da se bori za tri trofeja. Mi, ipak, nijesmo došli bez nade. Važno je da iskoristimo šanse koje ćemo sigurno imati, a ako uspijemo da budemo bolji u dvomeču, onda smo i favoriti za trofej", kazao je Klop.

Dvostruki uzastopni šampion, Sevilja, put odbrane nastavlja u Bilbaou, gdje joj neće biti nimalo lako. Portugalska Braga je iznenadila favorizovani Fenerbahče, a značajnu rolu asistencijom kod prvog gola u revanšu imao je crnogorski 24-godišnji vezista Nikola Vukčević. Bragi dolazi i ove sezone sjajni ukrajinski Šahtjor.

Viljarealu je rival praška Sparta, koja je pobjedom nad Lacijom pokazala da nije zalutala u četvrtfinale.

Parovi: Atletik - Sevilja, Braga - Šahtjor, Borusija D. - Liverpul i Viljareal - Sparta Prag.

Sve utakmice igraju se večeras od 21,05 sati.

Bonus video: