Enrike najavio pobjedu i u revanšu; Gvardiola: Potpisao bih finale Barsa - Bajern

1 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2016. 22:10h

Barselona je savladala Atletiko u prvom meču četvrtfinala sa 2:1, ali joj ona nije nikakva garancija za revanš koji se naredne srijede igra na "Visente Kalderonu".

Bez obzira na to, Luis Enrike zna koliko je i trijumf s primljenim golom bitan.

"Moj tim je uložio mnogo energije i strasti da bi pobijedio. Ključno je bilo što nismo gubili glavu ni u jednom trenutku. Svaka pobjeda pred revanš je važna. Idemo na trijumf i u Madridu, ako iko to može onda je to Barsa", rekao je Enrike, koji je pobijedio u svakom od sedam mečeva protiv Atletika od kada je preuzeo Katalonce.

Razloga za zadovoljstvo je imao i Dijego Simeone.

"Sve je za nas postalo mnogo teže onog trenutka kada smo ostali sa desetoricom. Ali, nijednog trenutka nismo prestali da igramo i presrećan sam timom koji imam. Revanš? Svi ga jedva čekamo, već mogu da zamislim prepuni "Kalderon" i navijače koji nas nose do rezultata koji priželjkujemo", istakao je Simeone.

Bajernov gol poslije minut i 50 sekundi

Pobijedio je i Bajern, ali ni on nije miran pred odlazak na revanš - bilo je (samo) 1:0 protiv Benfike u Minhenu. Strijelac je bio Arturo Vidal već u 2. minutu.

"Odbrana Benfike je odradila odličan posao, ali mi smo zadovoljni i pobjedom od 1:0. Nekada je i jedan gol dovoljan", istakao je golman Bajerna Manuel Nojer.

Pep Gvardiola je upitan da li bi volio da zaigra protiv Barse u finalu u Milanu u maju. Imao je spreman odgovor:

"Istog trenutka bih potpisao da se to desi!

Portugalci znaju da će meč na „La Luzu” biti mnogo drugačiji nego ovaj u Njemačkoj.

"Nikada ne odustajemo od svog stila fudbala, neće biti mnogo razlike ni u revanšu. Nismo imali sreće, mogli smo da postignemo gol, ali mogao je i Bajern", rekao je trener Benfike Rui Vitorija.

Bonus video: