Božović: Bilo bi fenomenalno da prvenstvo završimo bez poraza

2 komentar(a)
Miodrag Grof Božović, Foto: FK Crvena zvezda
Miodrag Grof Božović, Foto: FK Crvena zvezda
Ažurirano: 05.04.2016. 18:12h

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da bi bilo lijepo da njegovi fudbaleri osvoje titulu u Super ligi bez poraza, ali da je u svakom slučaju bitno da se osvoji prvenstvo.

"Sigurno bi bilo lijepo da završimo prvenstvo bez poraza, ali u suštini je bitno da osvojimo, kako god, ali da osvojimo... Ako može bez poraza bilo bi fenomenalno, ali biće fenomenalno i s porazom", rekao je Božović novinarima na stadionu Rajko Mitić.

Ekipa Miodraga Božovića u dosadašnjem toku prvenstva nije pretrpjela nijedan poraz, a ukoliko sezonu završi bez izgubljene utakmice postaće prvi tim u klupskoj istoriji kojem je to pošlo za rukom.

Crveno-beli su u prethodnom kolu odigrali neriješeno bez golova protiv Vojvodine u Novom Sadu, pa je tako okončan pobjednički niz od 24 prvenstvene pobjede. Novinare je zanimalo da li mu je najbolji strijelac crveno-bijelih Ugo Vijeira zamjerio što je zamijenjen u drugom poluvremenu.

"Prvo, svi mogu da budu zamijenjeni. Drugo, ne razmiljam o rekordima, već o ekipi i rezultatu. Žao mi je što on nije postavio rekord, ali imao je dvije situacije u prvom dijelu da riješi, ali nije. Dosta igrača su protiv Vojvodine mogli da budu zamijenjeni... Što se tiče rekorda vezanih pobjeda... Mi smo sami sebi ti nametnuli, to niko nije tražio od nas", kazao je Božović.

Utakmica 29. kola Super lige između Crvene zvezde i Rada igraće se sjutra od 16 sati.

Bonus video: