Mladost bez premca, Pavlićević najbolji

74 pregleda 0 komentar(a)
Mladost, Foto: Privatna arhiva
Mladost, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.04.2016. 16:34h

Dva izuzetno zanimljiva turnira mlađih kategorija održana su prethodne nedjelje u Ulcinju, a najbolji rezultat ostvarili su fudbaleri Mladosti, koja su trijumfovali u konkurenciji igrača rođenih 2000. godine, te osvojili drugo mjesto u konkurenciji igrača rođenih 2002. i mlađih.

Turnir "Play for peace" organizovala je ruska sportsko-marketinška agencija u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

Učestvovalo je po sedam ekipa u obje kategorije, a igralo se po sistemu svako sa svakim.

Ekipa Mladosti je u konkurenciji 16-godišnjaka dobila pet mečeva, a samo jedan je odigrala neriješeno.

U njenom nizu padali su Lokomotiva iz Moskve, Mornar, Otrant (sve po 2:0), Vlaznija iz Skadra (1:0) i Budućnost (3:1), dok je protiv podgoričkog tima odolio samo ruski drugoligaš Telštikov Ivanovo (0:0).

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Petar Pavlićević (Mladost), koji je oduševio igrama i podsjetio na neke zvijezde svjetskog fudbala.

"Turnir je bio sjajan, a Petar je odigrao zaista fenomenalno, svih šest mečeva od prvog do posljednjeg minuta. Kada je dobio priznanje za najboljeg, igrači svih ekipa nagradili su ga velikim aplauzom, što dovoljno govori kakav je utisak ostavio, posebno protiv Lokomotive iz Moskve. Pravi je majstor, dribler, mislim da ima sjajnu budućnost", kazao je Milan Radulović, trener prvoplasirane Mladosti.

U konkurenciji igrača rođenih 2002. godine i mlađih prva je bila Lokomotiva, Mladost je osvojila drugo, a Budućnost treće mjesto.

Bonus video: