Barselona favorit, Atletiko sanja reprizu 2014.

„Svaka utakmica sa Barselonom je drugačija. Moramo da se što bolje pripremimo kako bismo ostvarili cilj i prošli u polufinale“, rekao je trener Atletika Dijego Simeone
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2016. 10:50h

Fudbaleri Barselone i Atletiko Madrida bore se za titulu u španskoj Primeri, a sjutra će početi i bitku za plasman u polufinale Lige šampiona.

Ekipa Luisa Enrikea će u taj duel ući poslije dva neuspjeha - poraza od Reala i remija sa Viljarealom, dok je Atletiko, poslije poraza od Sportinga, prethodnog vikenda slavio u duelu sa Betisom sa 5:1.

„Kolćonerosi“ su emilinisali Barselonu u četvrtfinalu Lige šampiona u sezoni 2013/14. U tom dvomeču, na „Kamp nouu“ je bilo 1:1, a na „Visente Kalderonu“ 1:0 za domaće.

Madridski klub je jedini uspio da spriječi Barselonu da stigne do polufinala Lige šampiona u posljednjih osam sezona.

„Svaka utakmica sa Barselonom je drugačija. Moramo da se što bolje pripremimo kako bismo ostvarili cilj i prošli u polufinale“, rekao je trener Atletika Dijego Simeone.

Napad Barselone predvođen Lionelom Mesijem, Luisom Suaresom i Nejmarom je najbolji adut katalonskog kluba u nastojanju da ponovi prošlogodišnji uspjeh, odnosno da osvoji titule u Primeri, Kupu kralja i Ligi šampiona.

Pored toga, Barseloni u prilog idu i rezultati iz ove sezone, pošto je slavila u oba meča u Primeri protiv „kolćonerosa“.

Međutim, ekipa Luisa Enrikea vezala je dva neuspjeha i to upozorava sve navijače „blaugrane“.

„Utakmica protiv Reala je već prošlost. Nismo mnogo puta izgubili ove sezone, ali iz svakog poraza može nešto da se nauči“, rekao je Enrike.

Bonus video: