Kapiten pogurao Lester ka tituli, Marsijal srušio Everton

0 komentar(a)
Ves Morgan, Foto: Reuters
Ves Morgan, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2016. 17:09h

Lider Premijer lige je napravio je veliki korak ka tituli - pred Lesterom je pao i Sautempton (1:0).

"Lisice" su "preživjele" nekoliko sjajnih napada gostiju, da bi uzvratile prvim pogotkom u sezoni kapitena - Vesa Morgana u 38. minutu.

Reprezentativac Jamajke je postigao fantastičan gol glavom nakon centaršuta Kristijana Fuhsa.

U nastavku utakmice Lester je bio opasniji, ali je i Sautempton imao nekoliko sjajnih prilika. Ipak, razlog što Lester nije dobio ubjedljivije je golman gostiju Frejzer Forster.

Zanimljivo, ovo je bila četvrta uzastopna pobjeda lidera istovjetnim rezultatom (1:0). Prije "svetaca", žrtve su bili Kristal Palas, Njukasl i Votford.

A osim na terenu, veselo je bilo i na tribinama Lestera, pošto je predsjednik kluba poklonio svakom gledaocu po krofnu i limenku piva za svoj rođendan.

Lester sada, šest kola prije kraja, ima sedam bodova više od prvog pratioca Totenhema, a 11 od trećeplasiranog Arsenala, koji ima utakmicu manje.

"Gledali smo duel Liverpula i Totenhema, rezultat tog meča nam je odgovarao, i znali smo da ovu šansu ne smijemo da propustimo. Moj prvi gol u sezoni? Nikada nije kasno, a mislim da momenat nije mogao da bude bolji", istakao je Morgan.

Menadžer Sautemptona Ronald Kuman se žalio na suđenje:

"Ni u trećem meču zaredom nam nije sviran čist penal. Protiv Stouka u gostima, protiv Liverpula kod kuće i u ovoj utakmici čak dva. Kada je Sadio Mane pogodio Danija Simpsona u ruku bio je to penal i crveni karton. Da Simpson nije igrao rukom bio bi gol", bijesan je Kuman.

Antoni Marsijal je ispisao istoriju Mančester junajteda, jer je dao hiljaditi gol za "crvene đavole" na "Old trafordu" u Premijer ligi.

I to je bilo sasvim dovoljno da velikan engleskog fudbala savlada Everton i ostane u igri za plasman u Ligu šampiona, jer opet ima bod manje od gradskog rivala Sitija, koji je 4. na tabeli.

Asistent je bio 18-godišnji desni bek Timoti Fonsu-Mensa, a da sve protekne u znaku jubileja "pobrinuo" se Everton, kojem je to bio 200. poraz u Premijer ligi u gostima. Samo Njukasl ima više - 203.

Rezultati 32. kola

Lester - Sautempton 1:0 (Morgan 38)

Mančester junajted - Everton 1:0 (Marsijal 54)

Subota

Liverpul - Totenhem 1:1

Arsenal - Votford 4:0

Bornmut - Mančester siti 0:4

Norič - Njukasl 3:2

Stouk - Svonsi 2:2

Sanderlend - VBA 0:0

Vest Hem - Kristal Palas 2:2

Aston Vila - Čelsi 0:4

Bonus video: