Romi pripao rimski derbi, Napoli odustaje od Skudeta, Inter pao s devetoricom

0 komentar(a)
Roma, Foto: Reuters
Roma, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2016. 20:58h

Franćesko Toti 90 minuta na klupi, južna i sjeverna tribina gotovo prazne i bez najvatrenijih navijača - ništa u rimskom derbiju nije bilo tipično.

Na terenu je, ipak, prštalo sve i pobijedila je Roma, i to ubjedljivo - "vučica" je savladala Lacio sa čak 4:1 i najavila borbu za drugo mjesto s Napolijem.

Lućano Spaleti definitivno nema milosti prema legendarnom kapitenu, danas ga je više od pola utakmice držao na zagrijavanju, ali trener može da se od svih koji drže stranu Totiju brani - odličnim rezultatima.

Roma može bez Totija, vidjelo se to i u ovom derbiju u kojem je 60 minuta dominirala i vodila sa 2:0, onda zamalo u 15 minuta prosula sve, ali je kasnije smogla snage da zada konačan udarac rivalu koji ove sezone igra očajno.

"Toti? Ja sam prvi u redu koji će da kaže da mu je žao što nije na terenu. Ali, ja sam trener, moram da mislim na sve igrače i na ekipu", rekao je Spaleti.

Stefan El Šaravi u prvom i Edin Džeko sredinom drugog dijela donijeli su formalnom gostu dva gola prednosti, ali se Lacio vratio u igru pogotkom Marka Parola u 75. Prije i poslije gola "nebesko-plavi" su imali tri velike šanse, a potom su surovo kažnjeni - prvo Alesandro Florenci iz voleja, a onda i Dijego Peroti iz kontranapada potpisali su debakl ekipe Stefana Piolija.

"Rezultat je veoma loš po nas, mnogo grub u odnosu na ono što smo pokazali", kazao je Pioli, za kojeg nema dileme da će napustiti Rim na kraju sezone.

Romina pobjeda dobija na značaju i ako se zna da je izgubio Napoli, pa je Spaletijev tim sada na samo četiri boda minusa u odnosu na Napolitance.

"Azuri" su izgleda digli ruke od titule nakon što su izgubili u Udinama - bilo je 3:1, pa Juventus ima šest bodova prednosti.

Gonsalo Iguain je dao 30. gol u sezoni (za 1:1), a 15 minuta prije kraja je dobio drugi žuti karton zbog udaranja bez lopte Felipea. Potom je i nasrnuo na sudiju Iratija i izvjesno je da ga čeka kazna od nekoliko mečeva.

"Vidio sam mnogo gore stvari u fudbalu od one koju je napravio Iguain", pravdao je svog najboljeg igrača Mauricio Sari.

Fiorentina je dugo bila kandidat za Ligu šampiona, ali o njoj se odavno ne razmišlja nakon što tim Paula Souze povezao i peti meč bez pobjede u Seriji A.

Bod sa "Artemio Frankija" je odnijela Sampdorija (1:1), a bivši trener "viole", sada na klupi Sampa, Vinćenco Montela je doživio ovacije.

"Hvala puno navijačima, bila je ovo predivna nedjelja popodne za mene", istakao je Montela.

Montela je oduševljen, a Siniša Mihajlović preživljava pakao na klupi Milana - njegov tim je izgubio od Atalante u Bergamu (2:1), iako je vodio već nakon pet minuta golom Luiza Adrijana iz penala.

"Odigrali smo neprihvatljivo. Idemo u karantin", rekao je Mihajlović.

O svojoj budućnosti je bio prilično jasan.

"O tome ćemo na kraju sezone. Sada nam ostaje da pokušamo da osvojimo što više bodova i da osvojimo Kup", dodao je Miha.

Inter je nakon ovog kola još dalje od trećeg mjesta.

Bolji od "crno-plavih" bio je Torino u Milanu (2:1), iako je gubio na poluvremenu (gol Maura Ikardija iz penala).

U nastavku je prvo izjednačio Kristijan Molinaro, potom je Interov Žoao Miranda dobio crveni karton, a preokret je donio Andrea Beloti sa bijele tačke pošto je penal skrivio Juto Nagatomo i zaradio isključenje.

Inter je i sa dva igrača manje jurio remi, ali nije pronašao put do mreže "granate". Stevan Jovetić je bio na klupi...

Đenova je deklasirala Frozinone sa 4:0, a Španac Suso je postigao het-trik.

On je prvi fudbaler "grifona" koji je dao tri gola još od maja 2009. i Dijega Milita.

Rezultati

Inter - Torino 1:2 (Ikardi (penal) 17 - Molinaro 55, Beloti (penal) 73)

Udineze - Napoli 3:1 (Fernandeš (penal) 14, 45+1, Tero 57 - Iguain 24);

Atalanta - MIlan 2:1 (Pinilja 44, Gomes 62 - Adrijano (penal) 5);

Kjevo - Palermo 3:1 (Kaćatore 6, Rigoni 53, Birsa 74 - Đilardino 28);

Fiorentina - Sampdorija 1:1 (Iličić 24 - Alvares 39);

Đenova - Frozinone 4:0 (Suso 43, 60, 76, Rigoni 72);

Lacio - Roma 1:4 (Parolo 75 - El Šaravi 15, Džeko 64, Florenci 83, Peroti 87);

Ponedjeljak

Bolonja - Verona 20.45

Subota

Juventus - Empoli 1:0

Karpi - Sasuolo 1:3.

Bonus video: