Spaleti: Da sam navijač, Toti bi uvijek igrao, ali...

0 komentar(a)
Franćesko Toti, Foto: Arhiva "Vijesti"
Franćesko Toti, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.04.2016. 13:03h

Lacio i Roma sjutra igraju rimski derbi, koji dočekuju u različitom raspoloženju i poziciji na tabeli, ali sa istim ciljem - da pobijede.

Roma je treća na tabeli, Lacio 8. sa čak 18 bodova manje od "najljućeg rivala", ali u gradskom derbiju tabela ne znači mnogo.

Uoči meča sa Lacijom, treneru Rome Lućanu Spaletiju su novinari najvše postavljali pitanja o Franćesku Totiju. Predstavnike "sedme sile" je interesovalo da li će "Princ Rima" igrati u derbiju, koji bi mogao da mu bude posljednji u karijeri...

"Ako bude igrao, nosiće kapitensku traku. Kao navijač, ja bih ga uvrstio u ekipu, bilo bi ispravno da bude na terenu, da igra ovakve mečeve. Međutim, kao trener moram da vodim računa i o nekim drugim stvarima. Ne mislim na njegove poteze. Kada su njegovi potezi u pitanju, možemo da mu produžimo ugovor na još šest godina. Sa loptom u nogama, Toti radi šta hoće, pošalje je gdje hoće, to se vidi svakog dana na treningu. Kad mu saigrači dodaju tri lopte, on učini da ih ima šest, dvostruko više. Ali, u toku utakmice loptu imaju i protivnici", rekao je Spaleti, jasno aludirajući da Toti, po njegovom mišljenju, fizički više ne može da podnese ritam jakih utakmica.

"Toti je danas prijepodne odigrao utakmicu sa omladincima, i imam brojke sa kojima mogu da baratam. Naravno, iza tih brojki nema asistencije bez gledanja, ona ne ulazi u statistiku", nastavlja Spaleti.

Na pitanje novinara da li Toti može da izdrži 90 minuta, Spaleti je odgovorio negativno.

"To je i moja krivica, nisam mu dao šansu u kontinuitetu. Da li je on shvatio da nema 90 minuta u nogama? Franćesko je strastvena osoba, kome je lopta u krvi. Kad vježbamo šuteve, slobodne udarce, on bez problema pogađa gdje treba. Ima snagu u šutu, preciznost...Toti je sve to, i još dosta toga".

Što se tiče njegovog povratka kao aktera u derbiju, Spaleti kaže da je posebno uzbuđen.

"Mi imamo drugačije cilejve od Lacija ove sezone i moramo da budemo dobri u kontrolisanju emocija kako bismo ostvarili ciljeve".

"Volio bih da smo derbi sa Lacijom dočekali sa jednakim oružjem i sličnim pozicijama na tabeli kao naš rival. Jer, za njih smo mi jedini motiv do kraja sezone, a mi imamo još ciljeva", zaključio je Spaleti.

Bonus video: