Božović: Rekord se pamti, titule se osvajaju i zaboravljaju

5 komentar(a)
Miodrag Božović, Foto: BETA
Miodrag Božović, Foto: BETA
Ažurirano: 01.04.2016. 12:51h

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je da će njegovi fudbaleri ići na pobjedu protiv Vojvodine jer žele da obore rekord Benfike od 29. uzastopnih prvenstvenih pobjeda, po čemu bi ostali upamćeni.

Zvezda će u subotu pokušati da zabilježi 25. uzastopnu prvenstvenu pobjedu.

"Ići ćemo na pobjedu kao i u svakoj utakmici. Nadam se da će teren biti dobar, stadion pun i da će biti fudbalska atmosfera. Bilo bi lijepo da nastavimo niz koji je iza nas i da oborimo rekord jer titule se osvajaju i zaboravljaju, a rekordi ostaju. Više bismo ostali upamćeni po obaranju Benfikinog rekorda nego po tituli", rekao je Božović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Božović je naveo da je njegovim igračima prijala reprezentativna pauza, koja je za njegovu ekipu bila kraća, s obzirom na to da je igrala zaostalu utakmicu protiv Novog Pazara.

"Poslije pauze uvijek ima raznih pravaca, neki igraju za reprezentacije, neki ne, ali to nije alibi za sljedeću utakmicu. Moramo da se dokazujemo, da pobjeđujemo. Nismo imali veliku pauzu, možda nam je i dobro došla", kazao je Božović.

Napadač crveno-bijelih Ugo Vijeira postigao je golove na devet uzastopnih utakmica, a na novinarsko pitanje da li mu zamjera sebičnost, Božović je odgovorio da mu zamjera, ali "šta da mu radi".

"Ne zamjeram mu samo ja, zamjeraju mu i saigrači, ali zato valjda i daje golove", dodao je.

Božović je rekao da bi bio veliki uspjeh i za klub, ako portugalski napadač obori rekord po broju golova na uzastopnim utakmicama.

Novinare su zanimali i detalji oko eventualnog produžetka ugovora trenera Zvezde, a on je rekao da će se o tome razgovarati kada ekipa osvoji titulu.

"Razgovaraćemo kada matematički budemo šampioni. Ima mnogo stvari od kojih zavisi da li ću produžiti ugovor. Razgovor je otvoren. Sjutra igramo sa Vojvodinom, utakmica je, ne mogu sada o tome, ima vremena", kazao je on.

Upitan da komentariše situaciju u srpskom i crnogorskom fudbalu, Božović je rekao da je ta tema "za dužu priču" i da nema vremena jer "Dnevnik počinje u pola osam".

Bonus video: