Ferguson upozorava Gvardiolu: Biće ti teže u Premijer ligi

1 komentar(a)
Ferguson, Foto: Reuters
Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.04.2016. 12:28h

Fudbalski svijet sa nestrpljenjem čeka dolazak Pepa Gvardiole u Mančester siti naredne sezone.

Engleska javnost posebno, očekujući da Gvardiola svoju fudbalsku filozofiju, koju je briljantno sprovodio u Barseloni, a veoma uspješno u Bajernu, prenese i u kolijevku fudbala.

Ipak, Pepu stižu upozorenja da je Premijer liga specifično takmičenje, mnogo jače, fizički i psihički, nego Primera i Bundes liga.

Takvo upozorenje uputio je i ser Aleks Ferguson, najuspješniji i najbolji trener u istoriji engleskog klupskog fudbala. Ferguson ne sumnja da će Gvardiola biti uspješan u Sitiju, ali ne kao u Barseloni.

"Biće teško da ponovi uspjehe kakve je imao u Barseloni. Pep je nevjerovatno dobar trener, sjajnih metoda rada, fudbalske filozifije koja opija, ali mora da zna da stranim trenerima nikada nije lako u Engleskoj, bar na početku. O tome su govorili Venger i Murinjo, jer je Premijer liga naporno, drugačije takmičenje od svih ostalih. Murinjo je poslije prve sezone u Čelsiju kazao da nije vjerovao da će biti tako teško. Da se razumijemo, trener kakav je Pep je predodređen na uspjeh, ali siguran sam da neće uraditi ono što je uradio u Barseloni - bio apsulotno najbolji gdje god je igrao", kazao je Ferguson, koji je punih 27 godina sjedio na klupi Mančester junajteda.

Bonus video: