Inijesta: Probaćemo da pobijedimo Real za Krojfa

"Apsolutno bi bilo lijepo pobijediti Real i posvetiti pobjedu Krojfu. Mnogo toga nam je dao, kao i našim navijačima i svijetu fudbala uopšte", rekao je Inijesta.
2 komentar(a)
Inijesta, Foto: Reuters
Inijesta, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.03.2016. 20:08h

Vezni fudbaler Barselone Andres Inijesta rekao je danas da bi pobjeda nad Real Madridom u predstojećem "klasiku" bila najbolji način da se oda počast Johanu Krojfu, legendi katalonskog kluba, koji je umro prošle nedjelje.

Holandski velikan je jedan od tvoraca moderne Barselone i njene uspješne serije, a to je uradio i kao igrač i kao trener.

"Apsolutno bi bilo lijepo pobijediti Real i posvetiti pobjedu Krojfu. Mnogo toga nam je dao, kao i našim navijačima i svijetu fudbala uopšte", rekao je Inijesta.

Barselona je ranije objavila da će na utakmici na Nou Kampu odati počast Krojfu prije utakmice. Navijačima će na stadionu biti podijeljeno 90.000 kartica na kojima će pisati "hvala, Johane" na katalonskom.

Iste riječi će se nalaziti i na dresu ekipe, umjesto uobičajenog grba na kome piše "svjetski prvaci".

Igrači obje ekipe izaći će na teren u društvu djece koja će nositi majice na kojima će na prednjoj strani pisati "Fondacija Krojf", a na leđima "Barselona".

Prije početka utakmice održaće se minut ćutanja, kao i video prezentacija u znak sjećanje na Krojfa.

Očekuje sa da svih osam živih predsjednika Barselone budu na utakmici u subotu.

"Biće to vrlo posebna utakmica i nadam se da ćemo imati posebnu motivaciju", rekao je Inijesta.

Barselona je tokom četiri dana žalosti za Krojfom ove nedjelje primila više od 60.000 navijača koji su došli na stadion da mu odaju počast.

Nekadašnji igrač kluba umro je poslije petomjesečne borbe sa rakom pluća.

Barselona u meč ulazi sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid i 10 bodova prednosti u odnosu na Real. Eventualna pobjeda katalonskog kluba bi skoro sigurno eliminisala Madriđane iz trke za titulom. Poslije tog meča igraće se još sedam kola Primere.

Barselona je trenutno u rekordnoj seriji od 39 utakmica bez poraza i ima šansu da osvoji triplu krunu drugu godinu uzastopno. U maju igra finale Kupa kralja protiv Sevilje, a u Ligi šampiona je trenutno u četvrtfinalu.

Bonus video: