Radonjić: Imamo pravo da vjerujemo do kraja

Sa maksimalnim učinkom u martovskom dvomeču, a posebno pobjedom u Luvenu, Crna Gora je "ispeglala" lošiji početak kvalifikacija (poraz u Moldaviji, remiji kod kuće sa Letonijom i Maltom) i priključila se Češkoj i Belgiji u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.
1 komentar(a)
Mlada reprezentacija, Foto: FSCG
Mlada reprezentacija, Foto: FSCG
Ažurirano: 30.03.2016. 13:21h

Martovski blok mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo mlada reprezentacija Crne Gopre okončala je iznad svih očekivanja - maksimalnih šest bodova sa gostovanja Malti i Belgiji, za senzacionalni povratak čete Mojaša Radonjića u trku za plasman na Euro.

Ako je pobjeda na Malti bila imperativ, naročito nakon lošijeg početka kvalifikacija, trijumf u Luvenu protiv najbolje selekcije u grupi nisu očekivali ni najveći optimisti. Bio je to trijumf koji je odjeknuo, vjerovatno najveća pobjeda mlade reprezentacije Crne Gore u minulih osam godina...

"Da nas je neko pitao da li prihvatamo remi u Belgiji - prihvatili bismo bez razmišljanja. Jer, Belgija je reprezentacija iz top klase evropskog fudbala. Prijatelj Ljubo Radanović mi je rekao da nismo ni svjesni šta smo uradili", komentarisao je Mojaš Radonjić po povratku iz Belgije.

Lagator u 6. minutu, nakon prekida, te Savićević u 41. nakon perfektne asistencije Jankovića, šokirali su "crvene đavole" do te mjere da ih nije oporavio ni gol za 1:2 u finišu prvog poluvremena.

Uz odgovornu i koncentrisanu igru u odbrani, ali i uz dosta sreće, te zahvaljujući sjajnom golmanu Suadu Ličini koji je, kao u rukometu, imao 11 odbrana, Crna Gora je sačuvala prednost do kraja i ostvarila veliku pobjedu.

"Protiv reprezentacije kakva je Belgija praktično je nemoguće igrati u takvom ritmu svih 90 minuta. Dok smo imali dovoljno snage dobro smo stajali, ali u drugom poluvremenu smo morali da se povučemo na svoju polovinu. Izdržali smo do kraja i zadovoljan sam, nije lako pobijediti reprezentaciju kakva je Belgija, i to u gostima", dodao je Radonjić.

Sa maksimalnim učinkom u martovskom dvomeču, a posebno pobjedom u Luvenu, Crna Gora je "ispeglala" lošiji početak kvalifikacija (poraz u Moldaviji, remiji kod kuće sa Letonijom i Maltom) i priključila se Češkoj i Belgiji u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

Plasman na Euro, doduše, još nije realan, jer Češka ima pet bodova više, a Belgija, koja je bodovno poravnata sa nama, utakmicu manje, ali bez obzira - povratak u trku je sjajna stvar, posebno zbog toga što su "mladi sokoli" bili gotovo otpisani poslije remija sa Letonijom (3:3) pod Goricom 13. novembra prošle godine.

"Ako budemo ponovili izdanja kao na Malti ili u Belgiji, imamo pravo da vjerujemo do kraja", dodao je Radonjić.

Plasman na EP izboriće pobjednici grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane igrati baraž.

Crna Gora do kraja kvalifikacija dočekuje najveće rivale - 1. septembra Češku i 7. oktobra Belgiju, a čeka je i gostovanje Letoniji u međuvremenu (6. septembar).

"Češka je sada prva, ima dobru prednost, ali gostuje i Belgiji i nama. Vidjećemo šta će biti, posebno zbog toga što nas čeka velika pauza, do 1. septembra, narednu utakmicu odigraćemo tek naredne sezone. Ko zna u kakvoj će formi biti naši igrači do tada, da li će se pojaviti neko novi, to je dug period. U svakom slučaju, najvažnije je da smo dobili priliku, pokušaćemo da je iskoristimo. Možemo da budemo prvi, drugi ili treći", zaključio je Radonjić.

Bonus video: