Njemačka lekcija Konteovoj Italiji, Holandija bolja od Albiona

1 komentar(a)
Mario Gece, Foto: Reuters
Mario Gece, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.03.2016. 21:23h

Antonio Konte je želio dva velika protivnika da provjeri snagu Italije i izgleda da ga čekaju veliki problemi do starta Evropskog prvenstva.

Italija je prije nekoliko dana remizirala sa Španijom, iako je zaslužila više, a debakl je uslijedio u Minhenu - Njemačka je reagovala nakon poraza od Engleske i razbila "azure" rezultatom 4:1.

Toni Kros, Mario Gece, Honas Ektor i Mesut Ozil redom su tresli mrežu Đanluiđija Bufona, ali je Konteu još veći problem zadao Leonardo Bonući.

Štoper Juventusa i jedan od lidera odbrane nacionalnog tima zamijenjen je u 61. minutu nakon što je povrijedio koljeno i reklo bi se da ga čeka duža pauza... Jedini gol za Italijane dao je Stefan El Šaravi, a ovo je bio prvi put u istoriji da su Njemci Italiji dali više od tri pogotka.

"Bilo je ovo mnogo bolje izdanje nego protiv Engleske. Na oba dijela terena", rekao je selektor aktuelnog svjetskog šampiona Joakim Lev.

A Engleska je na "Vembliju" pokazala da trijumf nad Njemcima nije slučajan, mada je rezultat rastužio navijače - bolja je bila Holandija sa 2:1.

Albion je vodio (strijelac Džejmi Vardi), opet stvorio i promašio dosta šansi, ali je kažnjen zbog neopreznosti Danija Rouza (koji je skrivio penal). Poravnao je sa bijele tačke Vinsent Jansen, a totalni preokret donio je Lusijano Narsing.

Mnogo razloga za optimizam ima Francuska.

"Trikolori" su se vratili u Pariz, prvi put nakon terorističkih napada, i odradili Rusiju - N'Golo Kante, Andre-Pjer Žinjak, Dimitri Paje i Kvinsi Koman režirali su trijumf od 4:2 protiv "zbornaje".

Bosna i Hercegovina je na krilima lidera osvojila Cirih i savladala Švajcarsku sa 2:0 - oba gola dali su asovi Rome, Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Prijateljski meč u Talinu vjerovatno je sačuvao mjesto na klupi Srbije selektoru Radovanu Ćurčiću. Njegov tim je slavio u Estoniji sa 1:0 golom Aleksandra Kolarova...

Rivali Crne Gore u kvalfikacijama za Mundijal nisu pobijedili - Danska je izgubila od Škotske (1:0), dok je Kazahstan remizirao protiv Gruzije (1:1).

Bonus video: