FIFA: Zbog treće strane kazne za Santos, Tvente, Sevilju i Sent Truden

Najteže je prošao holandski Tvente, jer će u kasu FIFA morati da uplati 185.000 franaka, pošto je zaključeno da je omogućio menadžerima da utiču na transfer politiku kluba, ali i jer je kršio pravila o povjerljivosti informacija
0 komentar(a)
Fifa, Foto: Fifa
Fifa, Foto: Fifa
Ažurirano: 29.03.2016. 14:33h

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) novčano je kaznila Santos, Sevilju, Sent Truden i Tvente zbog uticaja treće strane prilikom sklapanja ugovora sa fudbalerima.

Santos je kažnjen sa 75.000 švajcarskih franaka i upozorenjem zbog neadekvatne saradnje prilikom procesa, Sevilja je iz istih razloga kažnjena sa 50.000 manje, dok će Sent Truden morati da plati 60.000 franaka.

Od pomenutih klubova najteže je prošao holandski Tvente, jer će u kasu FIFA morati da uplati 185.000 franaka, pošto je zaključeno da je omogućio menadžerima da utiču na transfer politiku kluba, ali i jer je kršio pravila o povjerljivosti informacija.

FIFA je od 1. maja 2015. godine zabranila klubovima da treća lica utiču na transfer fudbalera, kao i da imaju određene procente.