FSS podnio krivične prijave zbog sumnji u namještanje

FSS je na osnovu prikupljenih i dobijenih podataka od nadležnih organa Evropske fudbalske unije (UEFA) dostavio dokumentaciju za mečeve koji su odigrani 12. marta ove, odnosno 2. decembra prošle godine
2 komentar(a)
OFK Beograd Donji Srem, Foto: Nikola Marinković/ofkbeograd.co.rs
OFK Beograd Donji Srem, Foto: Nikola Marinković/ofkbeograd.co.rs
Ažurirano: 29.03.2016. 13:27h

Fudbalski savez Srbije dostavio je danas krivične prijave Tužilaštvu zbog sumnje u regularnost utakmica Spartak - OFK Beograd (2:1) u 26. kolu Superlige i OFK Beograd - Donji Srem (5:0) u osmini finala Kupa.

FSS je na osnovu prikupljenih i dobijenih podataka od nadležnih organa Evropske fudbalske unije (UEFA) dostavio dokumentaciju za mečeve koji su odigrani 12. marta ove, odnosno 2. decembra prošle godine.

“U cilju otkrivanja počinilaca namještanja fudbalskih utakmica i zaštite integriteta fudbala, FS Srbije će u narednom periodu nastaviti i intenzivirati tijesnu saradnju sa nadležnim državnim organima. Napominjemo da u ovoj fazi istražnog postupka FS Srbije neće komentarisati slučaj”, navodi se na sajtu FSS.

Iz Saveza su najavili da će formirati Etički komitet koji će na temelju javno izraženih sumnji sankcionisati klubove i pojedince umiješane u neregularnost takmičenja.

Bonus video: