Krunić uz Radulovića na Kupu Azije

Liban će od 5. januara do 1. feburara učestvovati na Kupu Azije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima
516 pregleda 0 komentar(a)
Krunić i Radulović
Krunić i Radulović

Selekcija Libana će od 5. januara do 1. februara učestvovati na Kupu Azije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a selektor Miodrag Radulović će u istorijskom nastupu “četinara” imati pojačanje na klupi - kondicioni trener Vlado Krunić biće zadužen za fizičku pripremu libanskih fudbalera.

- Liban je treća reprezentacija u kojoj radim, a s obzirom da je u današnje vrijeme jako teško naći inostrani angažman, moram da budem izuzetno zadovoljan i počastvovan što sam dobio priliku da pomažem takvom stručnjaku kakav je Radulović. Saradnju sa njim doživljavam kao nagradu za sav moj trud i rad u minulom periodu - kazao je Krunić.

Liban, koji je do sada samo jednom učestvovao na Kupu Azije, i to 2000. kada je bio domaćin, nalazi se u grupi E sa S. Arabijom, Katarom i Sjevernom Korejom.

- Liban je plasmanom na Kup Azije već ostvario istorijskih uspjeh, ali nećemo se zadovoljiti samo učešćem - naveo je Krunić.

Uz njega i Radulovića, na klupi Libana odavno sjedi trener golmana Srđan Kljajević.

- Grupa je izuzetno teška, Saudijska Arabija je ljetos učestvovala na Svjetskom prvenstvu, Katar se sprema za domaćinstvo Mundijala 2022. godine, Sjeverna Koreja je takođe dobra reprezentacija. Ipak, vidimo svoju šansu i daćemo sve od sebe da je iskoristimo - naveo je Krunić.

Kako se predviđa, biće ovo vjerovatno najbolji Kup Azije u istoriji.

- Interesovanje je orgomno, tako su za naš drugi meč, 12. januara protiv Saudijske Arabije, karte odavno rasprodate. Takođe, selektorska imena poput Marćela Lipija, Alberta Zakeronija, Svena Gorana Eriksona, Karlosa Keiroša, Ektora Kupera, Huana Antonija Picija i Milana Rajevca obećavaju da će se gledati kvalitetan i uzbudljiv fudbal. Učešće na ovakvom takmičenju je kruna karijere i čast za crnogorski fudbal, potvrda i da se u Crnoj Gori edukuju kadrovi koji sa uspjehom mogu da rade na top nivou - zaključio je Krunić.

Bonus video: