Kasiljas oborio rekord i najavio oproštaj

„Srećan sam i ponosan što sam sakupio toliko nastupa za reprezentaciju. Sve ove godine bilo je mnogo lijepih, ali i poneki ružan trenutak. Ali, pamtim samo one pozitivne”, kazao je Kasiljas i najavio oproštaj
3 komentar(a)
Iker Kasiljas, Foto: Beta/AP
Iker Kasiljas, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.03.2016. 14:44h

U prijateljskom susretu protiv Rumunije Iker Kasiljas (34) je upisao 166. nastup za Španiju, čime je postao igrač sa najviše utakmica u nacionalnom timu u Evropi.

Golman Porta je tako prestigao dosadašnjeg rekordera Vitalijsa Astafjevsa, koji je u karijeri odigrao 165 utakmica za reprezentaciju Letonije.

„Srećan sam i ponosan što sam sakupio toliko nastupa za reprezentaciju. Sve ove godine bilo je mnogo lijepih, ali i poneki ružan trenutak. Ali, pamtim samo one pozitivne”, kazao je Kasiljas i najavio oproštaj.

„Svjestan sam da se približio kraj moje karijere. Svima nama se bliži kraj, nisam ja nikakav izuzetak”, naglasila je legenda Reala.

Nije, međutim, htio da otkrije da li će se povući nakon ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Francuskoj.

„Nadam se da ću još neko vrijeme biti u reprezentaciji koja je puna mladosti. Ne znam je li ovo moja posljednja godina u dresu ‘furije’. Idem dan po dan. Želim da uživam u svakom danu”.

Meč Rumunije i Španije je završio bez golova, pa Kasiljas već osam utakmica uzastopno, tačnije 710 minuta, nije primio gol u dresu „crvene furije”. To mu, ipak, nije rekord, jer je u jednom periodu čuvao mrežu 814 minuta.

Utakmica u Klužu je bila 101. na kojoj nije primio gol za Španiju, u čijem je dresu debitovao 3. juna 2000. protiv Švedske, kada je imao 19 godina i 14 dana.

Sa reprezentacijom je dva puta bio prvak Evrope i jednom svijeta, a sa Realom je osvojio tri Lige šampiona.

Bonus video: