Pogba platio 10 miliona eura da vrati prava na svoj imidž

As Juventusa je nakon velike pravne bitke morao da isplati nekadašnjeg menadžera Validu Tanazeftiju
1 komentar(a)
Pogba, Foto: Reuters
Pogba, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.03.2016. 12:49h

Velika slika na naslovnoj strani „L’Ekipa” i naslov „Slučaj Pogba” su nagovijestili da se sa jednim od najboljih fudbalera svijeta nešto dešava.

As Juventusa je nakon velike pravne bitke morao da plati 10 miliona eura nekadašnjem menadžeru Validu Tanazeftiju.

U čemu je stvar? Tanazefti je bio prvi Pogbin menadžer u karijeri, još od početka u Avru. Tada je iskoristio situaciju i ubijedio ga da mu prepusti prava na imidž.

Francuski fudbaler je tada napravio skupocjenu grešku, jer je zarađivao veoma malo od prava na sopstveni imidž. Poslije skoro 18 mjeseci pravne bitke i žestokih prepirki, Pogba je platio 10 miliona i vratio prava.

Tanazefti je htio da proda taj ugovor dvojici najmoćnijih menadžera Evrope Žoržu Mendešu i Neliju Lukasu, ali su oni odbili jer nisu htjeli da ulaze u rat Pogbinim agentom Minom Rajolom, koji je i pomogao Pogbi da isplati nekadašnjeg menadžera.

Priča oko prava na imidž je bitna i zbog još Pogbinog transfera. Svi koji su do sada željeli da ga dovedu, morali su razriješe situaciju oko tog spornog ugovora i da plate i taj otkup.

Sada je taj problem riješen. „L'Ekip” otkriva i da je Čelsi u finišu prethodnog ljetnjeg prelaznog roka poslao ponudu tešku između 90 i 95 miliona eura, ali da je odbijena jer je došla kasno.

S obzirom na to da u Čelsi na kraju sezone dolazi Antonio Konte, koji je Pogbu lansirao u Juventusu, nema sumnje da će „plavci” opet pokušati da ga dovedu.

Francuza žele i Pep Gvardiola u Mančester sitiju, Barselona i Real Madrid, pominjao se i povratak u Mančester junajted, mada nije nemoguće da ostane bar još sezonu u Torinu.

Bonus video: