Tumbaković: Rezultat na prvom mjestu

„Meni je rezultat uvijek bitan, ali je još bitnije od rezultata i ono što se kao ideja nameće za septembarske kvalifikacione utakmice“, rekao je Tumbaković
70 pregleda 9 komentar(a)
Ljubiša Tumbaković, Foto: Zoran Đurić
Ljubiša Tumbaković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.03.2016. 12:18h

Dominacijom u posjedu lopte do pobjede - kratka i jasna parola selektora Ljubiše Tumbakovića najbolje oslikava očekivanja pred sjutrašnji meč (18 časova) fudbalske reprezentacije protiv Bjelorusije u Podgorici u kojem naš tim ne želi odstupi od novog koncepta.

Tumbaković je na pres konferenciji ponovio da je ovo prvo okupljanje pod njegovom komandom predviđeno za međusobno upoznavanje, ali zna da su rezultati uvijek bili mjerilo u trenerskom poslu.

"Od rezultata zavisi sve, oni se traže. Ipak, u ovom trenutku mnogo više mislimo na to kako da ti rezultati budu pravi u septembru kada počnu kvalifikacije. Sve utakmice koje odigramo do tada biće podređene tome kako da sprovedemo ideje u djelo, da dopunimo selekciju...", rekao je Tumbaković.

Rezultat se, ipak, traži odmah, a uz malo sreće „hrabri sokoli“ su do njega mogli da dođu i na Tumbinom debiju protiv Grčke. Uprkos porazu od 2:1 utakmica u Pireju je okarakterisana kao pozitivna, ali i kao najava nečega što bi Crna Gora u bliskoj budućnost trebalo da njeguje.

"Mislim da smo u duelu sa Grčkom svi mogli da vidimo određene stvari kojima težimo, to su naše jasne ideje. Kroz ovaj trenažni proces i dvije kontrolne utakmice želimo da izdefinišemo naše mišljenje o pojedinim igračima. U isto vrijeme da nagovijestimo neku fudbalsku ideju koja bi bila interesantna za naš dalji rad. Upoznajemo se, navikavamo se..., a jedan dio naše ideje smo dobrim dijelom sproveli protiv Grčke", istakao je Tumbaković.

Na redu je Bjelorusija, od koje je teško očekivati da se u Podgorici „otvori“ i zaigra fudbal na gol više. Ima li ova nova Crna Gora rješenje za protivnika koji uglavnom misli o tome kako da sačuva mrežu.

"Bjelorusija je iskusna ekipa, a meni je rezultat uvijek bitan, bez obzira na to da li se radi o oprijateljskoj ili takmičarskoj utakmici. Pobjeda protiv Bjelorusije bi nam mnogo značila, pogotovo zbog radne atmosfere, i kako bismo septembar dočekali u što boljem i konkretnijem izdanju".

U odnosu na meč sa Grcima u timu će sigurno biti promjena.

"Želim da pogledam jednu grupu igrača koja je bila van ekipe", dodao je bivši trener Partizana.

U toj grupi igrača na koje je mislio selektor nije Stevan Jovetić, za kojeg je gotovo izvjesno da će propustiti i ovu utakmicu zbog povrede.

"Jovetić nije u kombinaciji, jer još uvijek nije trenirao s ekipom. Ne bi bilo profesionalno da ga izlažemo riziku od nove povrede", kazao je Tumbaković.

Bjelorusija u posljednje četiri utakmice nije izgubila, nije ni primila gol, Crna Gora je u seriji od četiri poraza...

"Bjelorusi su dobar su tim, kompaktan i veoma disciplinovan. To što su u dobroj seriji nam je motiv više pred ovu utakmicu. Bilo bi dobro da baš ovdje prekinu taj niz, mnogo bi nam značio trijumf".

I za kraj - Tumbaković se obratio navijačima:

"Volio bih da podrška publike bude velika. Pričao sam sa ljudima iz saveza i rekli su mi da utakmice ovog karaktera nisu baš posjećene, da očekuju pet šest hiljada gledalaca. Ja bih volio da posjeta bude mnogo bolja, da sve bude na većem nivou, da ovim utakmicama počnemo pripremu za septembar, da i publika vidi da i mi želimo rezultat. A bez navijača ne možemo da napravimo rezultat - to je definitivno. Ozbiljna atmosfera i ambijent mogu da uvećaju učinak, jer sami ne može do uspjeha", zaključio je Tumbaković.

Šćekić se ozbiljno nameće

Crna Gora je u četvrtak protiv Grčke u prvom timu imala jednog debitanta (Aleksandra Šćekića), kasnije je ušao i drugi - Filip Raičević.

Tumbaković je bio zadovoljan izdanjem ekipe, ali i Šćekića konkretno:

"Imali smo problema s povredama, ali sam veoma zadovoljan odnosom igrača, to je na visokom nivou, i treba da bude tako, jer predstavljaju državu. Što se tiče Šćekića, on se ozbiljno nameće, gledali smo ga nekoliko puta i to za nas nije iznenađenje. Ako nastavi ovako, biće velika konkurencija svim igračima na svojoj poziciji", pohvalio je Tumbaković igrača Bokelja i dodao:

"U domaćoj ligi ima igrača koji će u budućnosti dobiti šansu da se dokažu i u reprezentaciji".

Bonus video: