MLADA REPREZENTACIJA GOSTUJE U LUVENU

Radonjić: Belgijanci gotovo nemaju manu

"Belgija je dobro pokrivena na svim pozicijama"
4 komentar(a)
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.03.2016. 11:21h

Mlada fudbalska reprezentacija u srijedu je na Malti prekinula seriju od četiri meča bez pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i sačuvala nadu da može do baraža za plasman u završnicu.

Šanse za tim Mojaša Radonjića, međutim, zavise od današnje utakmice sa Belgijom u Luvenu (17 časova), protiv ekipe koja ima tri boda više na tabeli (drži drugo mjesto) i to s utakmicom manje od Crne Gore. Belgijanci su svakako favoriti u ovoj utakmici, ali...

- Nemamo ni vremena, ni potrebe da nešto drastično mijenjamo pred ovo gostovanje. Igraćemo svoju igru i dati sve od sebe. Belgija je odlična selekcija, dobro je pokrivena na svim pozicijama, što je izdvaja od ostalih ekipa u ovoj grupi. Nije pokazala puno slabosti u kvalifikacijama, ali jeste izgubila u Češkoj. Belgijanci igraju vrlo ofanzivno, imaju nezgodne, brze i taktički obučene igrače. Izuzetno je važno da im ispariramo kvalitetnim trčanjem, jer samo na taj način možemo da im se suprotstavimo - rekao je Radonjić u intervjuu za zvanični sajt Fudbalskog saveza Crne Gore.

Selektor se potom osvrnuo na duel na Malti u kojem je Crna Gora konačno pobijedila u kvalifikacijama.

- Zadovoljan sam kako smo igrali na Malti. Nismo mnogo griješili, pa protivnik nije imao puno prostora da ugrozi naš gol. Ipak, grešaka je bilo. Protiv Belgije se to ne smije ponoviti, naročito na našoj polovini. Naš naredni protivnik ima izuzetne napadače koji koji će znati da kazne svaki naš pogrešan pas.

Problem ostaje realizacija - Crna Gora je u šest utakmica u kvalifikacijama dala svega osam golova, od čega šest u duelima sa Moldavijom i Letonijom pod Goricom kada je rezultat bio 3:3.

- To je problem koji nas već neko vrijeme muči - nemamo klasičnog gol-igrača. Gotovo je nevjerovatno koliko smo šansi promašili protiv Malte. Puno sam razgovarao sa igračima o tome, interesovao se kako rade na ovom elementu u klubovima, jer je evidentno da nemaju mirnoću u završnici. Većina reprezentacija u našoj grupi ima sličan problem, ali je kod nas on najviše izražen. Nedostaje igrač koji zna da osjeti vrijeme i prostor, to je nešto što se teško uči, to je nešto sa čim se igrač rađa - ističe Radonjić .

Crna Gora bi duel u Luvenu trebalo da počne u sastavu: Kordić - Raspopović, Kopitović, Kartal, Tučević - Lagator, Kosović, Savićević, Boljević - Janković, Jovović.

Došli smo da igramo fudbal

Brisel je prije šest dana bio meta terorista, pa je postojala mogućnost i da se duel mladih reprezentacija Belgije i Crne Gore uopšte ne odigra.

Ipak, jedine promjene su što će meč umjesto u 20 časova početi u 17 časova, kao i što je crnogorska ekspedicija umjesto preko Brisela u Luven stigla preko Luksemburga.

Mojaš Radonjić , međutim, napominje da je priprema za ovo gostovanje bila gotovo kao svaka druga.

- Nisam primijetio da su igrači uplašeni, iako nismo razgovarali na tu temu. Ne želim da ih plašim, mada sam svjestan da preko interneta imaju sve informacije o tome šta se događa. Taj tragični događaj je u podsvijesti svih nas, ali vjerujem da će sve biti kako treba. Mi idemo u Belgiju da igramo fudbal, ne mislimo ni o čemu drugom - istakao je drugi selektor u istoriji mlade reprezentacije Crne Gore.