NAPADAČ DINAMA IZ MOSKVE PONOSAN

Bećiraj: Nositi kapitensku traku u reprezentaciji je nešto što se pamti

68 pregleda 24 komentar(a)
Fatos Bećiraj, Foto: Beta/AP
Fatos Bećiraj, Foto: Beta/AP
11.02.2019. 02:13h

Fatos Bećiraj je protiv Grčke prvi put bio kapiten crnogorske reprezentacije. Mnogo izostanaka, prvog u redu Mirka Vučinića, pa Vukašina Poleksića, Stevana Jovetića, Stefana Savića, Marka Baše..., uslovili su da traka bude oko ruke bivšem napadaču Budućnosti, a sada članu moskovskog Dinama.

Kakav je bio osjećaj predvoditi saigrače iz reprezentacije sa kapitenskom trakom?

"Sigurno da je osjećaj bio poseban. Čast je i velika odgovornost nositi kapitensku traku na službenom meču, iako nam je falilo nekoliko igrača. To je nešto što se pamti", rekao je Bećiraj.

Do duela sa Bjelorusijom su ostala još dva dana, ali u crnogorskoj javnosti se i dalje više priča o utakmici sa Grčkom koja je bila debi novog selektora Ljubiše Tumbakovića.

Taj meč je pokazao određenu promjenu u, ako ništa drugo, shvatanju fudbala kada je naša reprezentacija u pitanju - Crna Gora je pokušala da igra fudbal, da kroz posjed lopte stvara prilike i takva igra joj je (uz poteškoće u prvom poluvremenu na presing Grka) dala rezultat u drugom dijelu.

Bećiraj tvrdi da su "hrabri sokoli" po svemu viđenom i Pireju zaslužili više od poraza od 2:1.

"Po onome što smo pokazali na terenu, mislim da je trebalo i da smo morali da izvučemo pozitivan rezultat. Bilo je dobrih perioda, baš kao i određenih nedostataka u igru. O tome smo pričali prethodna dva dana na treninzima. Protiv Bjelorusije moramo da smanjimo broj grešaka kako bismo ostvarili pozitivan rezultat".

Šta je novo donio selektor Tumbaković?

"Pokušava da forsira pas igru, da napadi počinju od golmana. Takođe, radi na tome da nam vrati samopouzdanje koje smo izgubili u posljednjim utakmicama"...

Samopouzdanje se najbolje vraća pobjedama. Dobro poznaješ Bjelorusije?

"Znam njihove reprezentativce iz bjeloruskog prvenstva. Dvojica su sa mnom igrala u Dinamu iz Minska. Većina fudbalera dolazi iz ruske lige, a jedan je moj saigrač u moskovskom Dinamu (Stanislav Drahun)".

Jesu li tvrda ekipa?

"Jesu, to su pokazale i naše prethodne dvije utakmice sa njima - u prvoj smo pobijedili u Podgorici sa 1:0, a u drugoj igrali neriješeno u Minsku - 1:1. Defanziva je njihov glavni adut, mada imaju nekoliko dobrih igrača naprijed. Kvalitetna su reprezentacija i neće nam biti lako. Moramo dobro da se oznojimo kako bismo došli do pobjede".

A kako ih napasti?

"To je već pitanje za selektora i stručni štab", zaključio je Bećiraj.