Ovo je neka nova Engleska: Albion na krilima Vardija i Kejna srušio svjetskog šampiona

4 komentar(a)
Džejmi Vardi, Foto: Reuters
Džejmi Vardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2016. 21:59h

Džejmi Vardi rešeta mreže u Premijer ligi, ali valjda je večeras dostigao vrhunac sezone nakon što je zablistao i u dresu reprezentacije Engleske.

I to je uradio na velikoj sceni, na terenu aktuelnog svjetskog šampiona, golom koji će se pamtiti - pogodio je petom za 2:2 protiv Njemačke i najavio veliki preokret u Berlinu koji je kompletirao Erik Dajer u 91. minutu za konačnih 3:2.

"Elf" je vodio sa 2:0 (strijelci Toni Kros i Mario Gomes), ali ovaj Albion ima nešto što je nedostajalo prethodnim generacijama.

"Da li je ovo kruna dosadašnje sezone? Mislim da jeste. Kada sam ušao želio sam da uradim sve da moj tim pobijedi, jer sam znao da to možemo. Kod centaršuta Klajna kod izjednačenja sam odmah krenuo na prvu stativu, probao šta sam probao i vidio sam loptu u mreži. Srećom, ušla je", rekao je Vardi.

Hari Kejn je, takođe majstorski, smanjio na 2:1, a Vardi postao prvi napadač Lestera koji je dao gol u dresu reprezentacije još od 1985. i Garija Linekera. Šlag na torti je bio gol veziste Totenhema, koji je donio slavlje velikom broju navijača Engleske na Olimpijskom stadionu.

Engleska je oduševila protiv tima Joakima Leva, reakcije na Ostrvu su veoma pozitivne, piše se o najboljem Albionu u posljednjih 20 godina.

"Ne pamtim kada sam ovako uživao gledajući Englesku", napisao je na Tviteru bivši njemački reprezentativac Ditmar Haman.

Hrvatska javnost je kritikovala selektora Antu Ćaćića nakon pobjede protiv Izraela prije nekoliko dana, a ništa nije drugačije ni nakon meča u Budimpešti - „vatreni” su remizirali protiv Mađarske (1:1).

"Da smo igrali protiv ozbiljnije ekipe od Izraela, bili bismo deklasirani. Mislim da Ćaćić nikada više neće igrati s trojicom u odbrani", rekao je Miroslav Ćiro Blažević.

Ćaćić i nije ponovio tu navodnu grešku u formaciji i protiv Mađara, a Hrvatima je pripalo prvo poluvrijeme u kojem su poveli preko Marija Mandžukića (fantastična asistencija Ivana Perišića). Domaćin je do zasluženog remija stigao u 79. minutu kada je Balaš Džudžak pogodio iz slobodnog udarca.

Poljska, rival Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine, nije imala milosti prema Finskoj - bilo je čak 5:0, dok je Austrija savladala Albaniju (2:1).

Rusija je pobijedila Litvaniju (3:0), a meč je obilježio čuvar mreže Giljerme - ovaj Brazilac je prvi naturalizovani reprezentativac u istoriji "zbornaje".

Bonus video: