Nikolić: Jači su u odbrani nego u napadu, ali imamo i mi kvalitet

67 pregleda 11 komentar(a)
Nemanja Nikolić, Foto: Savo Prelević
Nemanja Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.03.2016. 18:04h

Crna Gora je protiv Grčke u četvrtak najavila da promjena selektora može i da donese nešto dobro, kombinovani sastav je položio ispit u Pireju, a duel sa Bjelorusijom u utorak u Podgorici vjerovatno će biti sasvim druga priča.

Jer, iako rezultat u prvoj akciji Ljubiše Tumbakovića na klupi nije i ne može da bude prioritet, teško da bi javnost bila posebno zadovoljna ako pobjeda i ovog puta izostane.

"Hrabri sokoli" su i danas trenirali, ostala su još dva dana do utorka i utakmice sa Bjelorusima, a o očekivanjima je pričao vezista Nemanja Nikolić, koji nije bio na terenu protiv Helena.

"Imamo zamisli trenera koje moramo da ispunimo, da odradimo trening kao uvod i u sljedeći trening, ali i u utakmicu. Očekujemo da napravimo korak naprijed u igri i da probamo da pobijedimo Bjelorusiju", rekao je Nikolić.

Kakvi su prvi utisci o radu sa novim selektorom?

"Utisci su pozitivni. Promjena je dobrodošla. Pokazuju se već prvi znaci, kako na terenu, tako i van njega. Čovjek sa velikim renomeom, velikim autoritetom... Nadamo se da će biti sa nama uspješan, kao što je bio ranije u karijeri", dodao je Nikolić.

Ako ko poznaje reprezentaciju Bjelorusije, to je Nikolić, koji je nastupao za BATE Borisov i Dinamo iz Minska.

"Pogledao sam sastav koji je odigrao meč sa Jermenijom (0:0). Poznajem većinu igrača i znam njihove kvalitete. Ako bude trebalo, prenijeću stručnom štabu informacije o njima.

Posljednje četiri utakmice Bjelorusija nije poražena i nije primila gol. Da li im je poseban kvalitet defanziva?

"Kvalitetniji su u odbrani, nego u napadu. To je ekipa koja se razvijala, sa dosta iskusnih igrača... Podjednako su opasni na svim pozicijama, ali je kod njih uvijek akcenat na odbrani. Iz tog razloga i nisu primili gol. Ipak, mi imamo svoje kvalitete i idemo na pobjedu".

Da li očekuješ da ćeš dobiti pravu priliku u reprezentaciji? Tebi ovaj novi stil vjerovatno odgovara.

"Ja sam uvijek spreman. Naravno da očekujem šansu. Želim da budem 100 odsto spreman da igram, a kada je tako onda mogu da iskoristim priliku. Nadam se da ću biti na terenu. Ipak, najbitnije je da dobijemo Bjelorusiju, jer nam treba pobjeda, naročito nakon poraza od Makedonije i Grčke".

Da li ste analizirali meč sa Grčkom?

"Promijenili smo taktiku, novi selektor ima malo drugačije zahtjeve. Mislim da ćemo malo više pažnje da posvetimo odbrani, uigravanju linija... Ekipa se dobro ponašala na terenu, dobro smo stajali, bilo je dobrih momenata... Očekujem da napredujemo iz meča u meč", istakao je bivši fudbaler BATE-a, Dinama iz Minska, OFK Beograda, Spartaka iz Subotice, Crvene zvezde...

U kakvoj si formi u Hapoel Tel Avivu?

"Zadovoljan sam svojih igrama. Prešao sam tamo prije mjesec i po, odigrao nekoliko utakmica... Vrlo sam zadovoljan kako ide. Mislim da mi je i forma u usponu želim da to pokažem da imam kvalitet i da mogu da pomognem reprezentaciji", zaključio je Nikolić.

Bonus video: