Lav ne otpisuje povrijeđenog Švajnštajgera

1 komentar(a)
Joakim Lev i Bastijan Švajnštajger, Foto: AP
Joakim Lev i Bastijan Švajnštajger, Foto: AP
Ažurirano: 25.03.2016. 16:36h

Selektor reprezentacije Njemačke Joakim Lev rekao je danas da vjeruje da će fudbaler Mančester junajteda Bastijan Švajnštajger biti spreman za Evropsko prvenstvo u Francuskoj ovog ljeta.

Švajnštajger je početkom nedjelje tokom treninga reprezentacije pokidao ligamente koljena i gotovo sigurno je završio sezonu. On se tek vratio na teren poslije povrede koljena koju je zadobio početkom januara u utakmici protiv Šefild junajteda u trećem kolu FA kupa, ali će ponovo morati da pauzira.

"Bastijan je bio na dobrom putu. Znam da se radovao povratku u reprezentaciju i predstojećim prijateljskim utakmicama. Rekao sam Bastijanu da ga nisam otpisao iz ekipe za Evropsko prvenstvo. To takmičenje ne počinje sjutra, ima još vremena. Ne moram danas da donesem odluku", rekao je Lev.

Njemačka će u subotu igrati prijateljsku utakmicu sa Engleskom, a u prvom timu biće fudbaler Bešiktaša Mario Gomes.

Gomes je zbog nedovoljne pripremljenosti propustio Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, na kome je Njemačka trijumfovala, ali mu je Lev pružio priliku da se izbori za mjesto u državnom timu poslije dobre sezone u Bešiktašu, za koji je u 26 prvenstvenih utakmica postigao 19 golova.

"On je mnogo napredovao i to se može vidjeti na svakom treningu. Stekao je više samopouzdanja, napredovao je u Turskoj. Biće sjutra u startnoj postavi, to je zaradio zalaganjem na treningu", rekao je Lev.

Lev je rekao da je razgovarao sa Marijom Geceom o teškoćama sa kojima se suočava u Bajernu. Gece ne može da se izbori za veću minutažu kod trenera Pepa Gvardiole, otkako se vratio na teren poslije povrede prepone koju je zadobio u utakmici protiv Irske 8. oktobra.

"Nadam se da će odigrati još nekoliko utakmica u Bajernu, to bi mu pomoglo. Ali, i mi moramo da mu pomognemo. Moram da mu pružim priliku da igra", rekao je Lev.

Gece je postigao pobjedonosni gol u finalu Svjetskog prvenstva protiv Argentine u 103. minutu produžetka.

Selektor svjetskog šampiona dodao je da vjeruje da će igrači i navijači biti bezbjedni na sjutrašnjoj utakmici u Berlinu protiv Engleske, ali i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Prolazimo kroz potencijalno opasan period. Naravno da je fokus na bezbjednosti. Mislim da niko od nas ne bi želio da igra utakmice pred praznim tribinama. Bila bi katastrofa ako do toga dođe, to mora jasno da se kaže", rekao je Lev.

Bonus video: