Poraz fudbalera Srbije od Poljske

11 komentar(a)
Poljska - Srbija, Foto: Beta/AP
Poljska - Srbija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.03.2016. 22:20h

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras od Poljske sa 0:1 u prijateljskoj utakmici u gostima u Poznanju.

Jedini gol na utakmici postigao je Jakub Blaščikovski u 28. minutu.

Srbija je dobro počela utakmicu i u sedmom minutu došla do prve prilike. Adem Ljajić je sa oko 17 metara levo iskosa iz slobodnog udaraca šutirao pod prečku, ali je Lukaš Fabijanski vrhovima prstiju uspio da zakači loptu, koja je potom udarila u prečku i odbila se do Branislava Ivanovića, ali je kapiten nacionalne selekcije sa oko metar glavom loptu prebacio preko gola.

Dva minuta kasnije Ljajić je ponovo dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora poslije jedne odbijene lopte, ali je ona na kraju završila malo pored gola.

Poljaci su potom polako počeli da preuzimaju inicijativu, a po prvi put su Vladimiru Stojkoviću priprijetili u 28. minutu, kada su i došli do jedinog gola na meču.

Robert Levandovski je probio po lijevom boku, da bi potom loptu uputio u peterac, gdje je Nikola Maksimović reagovao i glavom je izbacio iz kaznenog prostora, ali je dobacio samo do Blaščikovskog, koji je iz prve šutirao i savladao Stojkovića.

Kontrolisala je Srbija ritam meča u nastavku, ali nije uspjela da dođe do izjednačenja.

Poljska je u drugom poluvremenu poslije prodora Arkadijuša Milika pogodila stativu, ali se uglavnom koncentrisala na odbranu.

Ekipa Radovana Ćurčića je u 89. minutu imala dobru priliku da izjednači, ali je udarac glavom Slobodana Rajkovića posle kornera uspio da odbrani Vojćeh Ščensni.

Ovo je bio prvi nastup Srbije u 2016. godini, koji, po riječima selektora Radovana Ćurčića, predstavlja početak novog kvalifikacionog ciklusa.

Srbija će narednu prijateljsku utakmicu odigrati u utorak protiv Estonije u Talinu.

Bonus video: