Tumbaković: Najvažnije je da se pripremimo za septembar

53 pregleda 9 komentar(a)
Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.03.2016. 19:58h

Ljubiša Tumbaković će sjutra na klupi reprezentacije Crne Gore protiv Grčke u gostima debitovati na isti datum na koji je naš nacionalni tim odigrao prvi meč u istoriji - protiv Mađarske u Podgorici, 24. marta 2007.

"Nisam znao za tu simboliku, ali me raduje. Kada je simbolika u pitanju, taj broj devet me vezuje za nešto što je pozitivno. Sam broj devet govori u prilog nekog mog razmišljanja da je to nešto dobro. Nadam se da će biti nešto pozitivno", rekao je na pres konferenciji u Pireju Ljubiša Tumbaković, koji nije želio da otkrije sastav za ovaj meč:

"Imam svoje principe. To saopštavam na sastanku pred početak utakmice. Otprilike se zna", rekao je Tumbaković.

  • Birate li dobru igru ili rezultat?

"Rekao sam ranije neke detalje našeg okupljanja. S jedne strane, ove dvije utakmice su selektivnog karaktera, a s druge strane je da pokušamo da nagovijestimo kako Crna Gora treba da igra. Malo je vremena da sve to obavimo kroz proces treninga, ali pošto su momci predstavnici države podrazumijeva se da imaju kvalitet i da mogu na indirektan i direktan način da sprovedu ono što se od njih traži".

  • Kakva je ekipa Grčka?

"Jako poštujem reprezentaciju Grčke. I sve ono što je napravila u prosperitetu fudbala. U jednom momenta su bili prvaci Evrope, ali u posljednje vrijeme su u fudbalskom prostoru koji nije dobar, prije svega rezultatski. I sada rezultati koje postižu nisu dobri i nadam se da je to kratka tranzicija kvaliteta. Vjerujem da će vrlo brzo početi da postižu dobre rezultate. Bilo bi dobro da sačekaju malo, da to ne bude već sjutra".

  • Kakav debi očekujete?

"Volio bih da bude dobar, a to dobro podrazumijeva da bude dobar rezultat, a u isto vrijeme će me radovati ako smo na pravom putu. Ali, ono zbog čega smo ovdje, to je priprema za septembar".

  • Kako ste zadovoljni dosadašnjim radom?

"U velikoj mjeri sam zadovoljan, ali ne i prezadovoljan. Jer, ono što je bilo planirano da se napravi, mi smo napravili kroz proces upoznavanja. Cilj je bio da se što bolje upoznamo i sa igračima, a naravno i sa temom kojom smo zadali igračima i na koji način je oni prihvataju. To je detalj koji je interesantan, ali kada želiš da saznaš nešto onda je potrebno vrijeme, a mi ga imamo malo. I koristićemo vrijeme van ovoga da bi ih bolje upoznali".

  • Kako će Crna Gora igrati?

"Pokušaće da nametne onu filozofiju o kojoj pričam posljednja dva mjeseca. Da se nametnemo preko igre i zahtjeva koji su specifični za profil igrača koje imamo", zaključio je selektor.

Bonus video: