Mlada reprezentacija pobijedila Maltu

63 pregleda 2 komentar(a)
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: FSCG
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: FSCG
Ažurirano: 23.03.2016. 19:11h

Mlada fudbalska reprezentacija je pobijedila, i čini se da je to u ovom trenutku najvažnije za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Mojaša Radonjića su slavili na Malti i prekinuli negativan niz od četiri utakmice bez pobjede u kvalifikacijama. Ujedno, sačuvali su šanse za plasman, koje realno i nisu velike nakon velikih kikseva na svom terenu krajem prošle godine.

Crnogorski fudbari, u čijem sastavu nije bilo povrijeđenog Luke Đorđevića, pobijedili su sa 1:0, a jedini gol je postigao Nemanja Kartal u 18. minutu na asistenciju Vukana Savićevića.

To je upravo i trebalo našem timu, brzi gol kojim bi otvorili defanzivno orjentisanog protivnika.

Od tog trenutka Crna Gora je počela da kontroliše stvari na terenu, preko Aleksandra Boljevića i Savićevića mogla i ubjedljivije da slavi, ali pobjeda svakako nije došla u pitanje.

Malta je, inače, ekipa koja je u septembru prošle godine zakinula Crnu Goru za dva boda u Podgorici - tada i pored velikog broja šansi, golova nije bilo.

Naredni meč u kvalifikacijama Crna Gora igra u ponedjeljak kada gostuje Belgiji u Luvenu.

Belgijanci danas rutinski savladali Moldaviju u gostima rezultatom 2:0.

Malta - Crna Gora 0:1 (0:1)

Paola - Stadion Hibernijansa. Gledalaca: 500. Sudija: Giorgi Kruašvili (Gruzija). Strijelac: Kartal u 18. minutu. Žuti kartoni: Kartal, Raspopović (Crna Gora).

Malta: Kaljeha Kremona, Brifa, Magri, Sa. Arab, Kamenculi, Montebelo, Ćezare (Si. Arab, Giljemje (Becina), Mbong, (Brinko), Kremona, Atar.

Crna Gora: Ličina, Tučević, Kopitović, Kartal, Boljević, Janković (Pepić), Kosović, Lagator, Mandić (Batrović), Savićević (Vico), Raspopović.

Bonus video: