Zorić: Grci imaju želju da se vrate gdje su nekad bili

0 komentar(a)
Zorić, Foto: Beta-AP
Zorić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 23.03.2016. 15:00h

Darko Zorić jedan je od dvojice reprezentativaca, pored Petra Grbića, koji je imao iskustvo u Grčkoj. Proveo je sezonu u AEK-u, dok je slavni atinski klub igrao u drugoj ligi.

Zorić se na početku tekuće sezone iz atinskog kluba preselio u Borac iz Čačka, kao pozajmljen igrač.

U kontaktu je sa bivšim saigračima.

"Čuo sam se sa Petrosom Mandalosom iz AEK-a. Grčka je na novom početku, ima novog selektora, želi da se vrati gdje je nekad bila, nakon kraha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Imaju iskustvo, ali i mlade igrače, koji žele da se nametnu i da najave bolje dane, baš kao i mi“, kaže 22-godišnji Nikšićanin.

Grke vodi njemački trener Mihael Skibe, nekada jedan od najperspektivnijih evropskih trenera, koji je kao 32-godišnjak trenirao Borusiju Dortmund, a od 2000. do 2004. bio je dio stručnog štaba reprezentacije Njemačke.

Novi selektor sigurno će donijeti i neke promjene...

"Svi znamo Grčku kao defanzivnu ekipu. I sada je odbrana jači dio tima, sa Manolasom, Torosidisom, Papastatopulosom, ali sam siguran da će biti mnogo ofanzivniji i energičniji nego ranije. Vjerujem, ipak, da možemo da se suprotstavimo na pravi način", kazao je Zorić.

Nekadašnji mladi reprezentativac ima upisan jedan nastup u A timu, nada se da je Tumbakovićev poziv početak standardne priče u seniorskoj konkurenciji.

"Radio sam dobro u Borcu i igrao dobro, drago mi je što sam zaslužio poziv. Za mene je velika čast što sam dio reprezentacije. Svaki poziv doživljavam i kao priliku da naučim nešto i napredujem. Vidjećemo da li ću dobiti šansu, na meni je da radim, slušam i dam sve od sebe", kazao je Zorić.

Bonus video: