Radonjić ima dobar predosjećaj

0 komentar(a)
Marko Janković, Foto: Filip Roganović
Marko Janković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.03.2016. 09:24h

Nakon, blago rečeno, promjenjivih igara u dosadašnjem toku kvalifikacija - dva solidna i tri loša rezultata - mlada reprezentacija Crne Gore danas će na Malti (18 časova) pokušati da uhvati posljednji voz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Iako je plasman u završnicu u domenu teorije, a pred početak takmičenja i nije stavljen na vrhu liste prioriteta, ne bi bilo baš reprezentativno da svaka šansa nestane mnogo prije kraja.

Zato trijumf na stadionu Hibernijansa u Paoli, protiv selekcije koja je pod Goricom osvojila bod (0:0), koliko-toliko vraća četu Mojaša Radonjića u trku i povećava takmičarsku draž pred gostovanje favoritu grupe, Belgiji, u ponedjeljak u Luvenu.

"Trebali smo da imamo više bodova nego što imamo, ali ih nemamo, u fudbalu je to tako - kada promašite neke šanse koje treba da date, onda vam se to osveti", kaže selektor Radonjić.

U pozitivne rezultate u dosadašnjem toku kvalifikacija spadaju pobjeda nad Moldavijom i remi na gostovanju Češkoj, a u negativne - remiji kod kuće sa Maltom i Letonijom i poraz na gostovanju Moldaviji.

Trijumf na Malti donekle bi „balansirao” učinak pred finiš kvalifikacija.

"Iskreno, mislim da u naredne dvije utakmice možemo da napravimo solidan rezultat. U prednosti smo u odnosu na prošlogodišnje mečeve, jer fudbaleri sada imaju veću minutažu u svojim klubovima. Trenutno razmišljamo samo o Malti, koja nije ranga Belgije, ali bi pobjeda bila prava uvertira za meč sa jednim od favorita", dodaje Radonjić.

Crnogorski fudbaleri juče su preko Istanbula stigli na Maltu, a uveče i odradili trening na stadionu na kojem će se odigrati utakmica.

Povreda kapitena Luke Đorđevića, koji neće nastupiti protiv Malte, jeste malo poremetila, ali ne i pokvarila planove pred meč na stadionu Hibernijansa. Jer, Radonjić ima solidan izbor u napadu, a umjesto Đorđevića počeće Staniša Mandić.

"Ne znam kako će igrati Malta, nadam se da se neće samo braniti kao na našem stadionu. Kako god bude, nećemo se prilagođavati protivniku, pokušaćemo da igramo naš stil, sa forsiranjem posjeda lopte. Nekada je to uspješno, nekada ne, nadam se da ćemo ovoga puta imati znanja i sreće", zaključuje Radonjić.

Crna Gora bi trebalo da počne u sastavu: Kordić - Raspopović, Martinović, Kopitović, Tučević, Pepić, Kosović, Savićević, Boljević, Janković, Mandić.

Bonus video: