Novi disciplinski postupak protiv Budućnosti zbog navijača, suspendovan Nikić

60 pregleda 3 komentar(a)
Varvari, Budućnost-Dečić, Budućnost navijači, Foto: Savo Prelević
Varvari, Budućnost-Dečić, Budućnost navijači, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.03.2016. 19:02h

Fudbalski klub Budućnost je često na "meti" Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore, uglavnom zbog svojih navijača.

Tako je i poslije posljednjeg prvenstvenog meča Podgoričana, u gostima protiv Iskre (Budućnost je pobijedila 3:1), jer je Komisije za takmičenje FSCG podnijela prijavu protiv Budućnosti "zbog toga što je u 57. minutu utakmice navijač Budućnosti sa zapadne tribine, gdje su bili smješeni navijači Budućnosti, pored interventne jedinice, pretrčao preko terena na suprotnu stranu do navijača Iskre gdje je iste provocirao, na što su mu ovi uzvratili ubacivanjem dvije kamenice".

Nakon uvida u prijavu Komisije za takmičenje FSCG i zvanične izvještaje zvaničnika utakmice, Disciplinska komisija FSCG je pokrenula disciplinski postupak protiv Budućnosti "zbog nereda koje su izazvali njihovi organizovani navijači na način što je jedan navijač Budućnosti preskočio ogradu i utrčao u igralište zbog čega je utakica bila prekinuta".

Disciplinska komisija FSCG je pokrenula postupak i protiv pomoćnog trenera Mladosti Srđana Nikića, zbog "nesportskog ponašanja – psovanja sudije Dražena Petrića po završetku utakmice Petrovac - Mladost.

Nikić je suspendovan do okončanja postupka, odnosno do donošenja odluke Disciplinske komisije FSCG.

Bonus video: