Milošević: Licemjerna izjava Dušana Tadića

65 pregleda 9 komentar(a)
Savo Milošević, Foto: Tanjug
Savo Milošević, Foto: Tanjug
Ažurirano: 21.03.2016. 21:55h

Direktor fudbalske reprezentacije Srbije Savo Milošević rekao je da razlozi koje je Dušan Tadić dao kao obrazloženje zašto ne želi da igra za nacionalni tim ne zaslužuju komentar, ali da je zbog težine riječi i rječnika koji je korišten primoran da reaguje.

"Kao neko ko je za reprezentaciju odigrao 102 utakmice moram da kažem da ovakvo ponašanje ne priliči jednom reprezentativcu. Ovim gestom Dušan Tadić je pokazao da je odluka selektora bila ispravna, jer se iz njegovih izjava jasno može zaključiti da je lični interes stavio ispred interesa reprezentacije. Tadić je svojim činom pokazao da misli samo na sebe i da za reprezentaciju ne mari", rekao je Milošević.

On je podsjetio i da Nemanja Matić nije bio na spisku reprezentacije kada je selektor bio Siniša Mihajlović, ali nikada mu nije palo na pamet da na ovakav način govori o selektoru.

"Tadićev medijski nastup je bacio u drugi plan sve ove momke koji su došli da se bore za svoju zemlju. Kada neko misli da je bolji od ostalih, takvom, ma kako se on zvao, nije mjesto u reprezentaciji. Srbiji su u ovom trenutku potrebni oni koji su spremni da svoje ljudske i igračke kvalitete podrede kolektivu", rekao je Milošević i dodao:

"Ovako nešto nije rekao odmah po objavljivanju spiska već na dan kada se reprezentacija okupila, samo 48 sati prije duela sa Poljskom. Tako da je licemjerna njegova izjava da reprezentaciji i selektoru želi sreću. Kao što je i čitav intervju licemjeran, jer ga je dao tek pošto se nije našao na spisku. Zašto sve to nije rekao prije? Na kraju želim da mu poručim da je u zabludi ako misli da će se u budućnosti njegov status u reprezentaciji promijeniti. Takvi reprezentaciji nisu potrebni", zaključio je Milošević.