Tadić: Ne dolazim u reprezentaciju dok je Ćurčić selektor

133 pregleda 4 komentar(a)
Dušan Tadić, Foto: Reuters
Dušan Tadić, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2016. 17:47h

Vezista Sautemptona Dušan Tadić rekao je da je razočaran što nije pozvan za prijateljske mečeve reprezentacije Srbije, kao i da ga je posebno zaboljelo što je iz medija saznao da nije na spisku, zbog čega je odlučio da neće više igrati za nacionalni tim dok je Radovan Ćurčić selektor.

Ćurčić je objavio spisak za prijateljske utakmice sa Poljskom 23. i Estonijom 29. marta, i na njemu se nalaze petorica debitanata, a rekao je da je to "najbolje što Srbija ima".

"Pogodilio me je to. Igram u najjačoj ligi na svijetu i mislim da imam najbolji učinak od svih igrača. Već drugu godinu sam među pet najkreativnijih igrača u Premijer ligi. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nije u tome najveći problem. Na svakom spisku reprezentacije sam pet godina, odazivam se na svaki poziv i sada, praktično iz novina, saznajem da nisam među reprezentativcima", rekao je Tadić i nastavio:

"I još da saznam da nisam dovoljno dobar. Mislim da sam zaslužio da me neko pozove i kaže o čemu se radi. Jer, vjerujte, nema boljeg osećaja nego igrati za reprezentaciju. Ovaj način na koji se selektor Radovan Ćurčić ophodi prema meni je omalovažavanje i ponižavanje", kaže bivši fudbaler Tventea.

Kako je istakao, boli ga to što je bio neobaviješten.

"Ovo je stvarno ružno. To je kukavički, ne pozvati nekoga ko je bio reprezentativac od 19. godine i reći mu o čemu se radi. Kada se neko tako ponaša prema meni, i kada me neko ne poštuje, ne mogu ni ja njega da poštujem i tu je kraj svakom povjerenju među nama. Neću se odazivati na pozive u reprezentaciju dok je selektor Radovan Ćurčić. Mislim da on nije selektor koji je dorastao tome da vodi reprezentaciju. To se vidi u načinu na koji se ponaša pred, na dan i tokom utakmice. Nažalost, strašljiv je, što se odražava na ekipu, pogotovo na mlađe igrače", istakao je Tadić.

Bonus video: