Bilić: Ma kakav pritisak, uživanje je kada se borite za Ligu šampiona

"Da je neko uoči prvenstva rekao da ćemo osam utakmica prije kraja biti u direktnoj borbi za Ligu šampiona, odrezali bi mu ruku", rekao je Bilić
0 komentar(a)
Bilić, Foto: Reuters
Bilić, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.03.2016. 14:19h

Osam kola prije kraja, Vest Hem Slavena Bilića i dalje je jedan od najvećih hitova Premijer lige. Zapravo, drugi najveći, jer rezultat vodećeg Lestera van svake konkurencije.

"Čekićari" su u finišu sezone peti na tabeli, sa samo bodom zaostatka u odnosu na Mančester siti, koji je u zoni Lige šampiona.

Ima li pritiska, pitali su novinari Bilića, a hrvatski trener im je odgovorio:

"Ma kakav pritisak. Znate šta je pritisak? To osjećaju Njukasl, Aston Vila i Sanderland koji se bore za goli život. Tada se broji svaki gol", rekao je Bilić i naglasio:

"Nema ništa ljepše od pozitivnog pritiska. Mislim da mojim igračima sada ne treba nikakav krizni sastanak. Oni uživaju u svemu i treniraju kako treba. Nadam se da svi moji igrači razmišljaju na način 'igramo dobro, kad je sljedeća utakmica'. Nije lako, ali ako nastavimo da igramo kao do sada, imamo odlične šanse".

Vest Hem ove sezone još nije izgubio od nekog velikog imena engleskog fudbala, osim od Totenhema. "Čekićarima" nisu mogli ništa ni Arsenal, ni Mančester siti, ni Čelsi, ni Liverpul, ni Mančester junajted...

"Ovo je situacija koju bi trebalo da cijenimo i u kojoj bi trebali da uživamo. Volio bih da smo u ovoj situaciji svake godine. Da je neko uoči prvenstva rekao da ćemo osam utakmica prije kraja biti u direktnoj borbi za Ligu šampiona, odrezali bi mu ruku. Zašto ne bismo sanjali? Želimo to mjesto i borićemo se", zaključio je Slaven Bilić.

Bonus video: