Van Gal: Imamo veliku šansu da budemo četvrti

Siti je doveo u poziciju plasman u Ligu šampiona za narednu sezonu, što bi pred glamurozno najavljeni dolazak katalonskog trenera bilo - ravno katastrofi.
0 komentar(a)
Van Gal, Foto: Beta-AP
Van Gal, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 21.03.2016. 09:59h

Mančester junajted je iznenadio gradskog rivala Sitija, slavio na "Etihadu" sa 1:0, a Luj van Gal najavio da će pokvariti računicu Pepu Gvardioli, narednom treneru "građana".

Siti je, naime, žestoko ugrozio plasman u Ligu šampiona za narednu sezonu, što bi pred glamurozno najavljeni dolazak katalonskog trenera bilo - ravno katastrofi.

Petoplasirani Mančester junajted smanjio je, naime, razliku na samo bod u odnosu na Siti. Isto bodova koliko i Junajted (50) ima i Vest Hem, pa se zapravo radi o trci utroje za četvrtu poziciju.

Nakon velike pobjede nad gradskim rivalom, Van Gal je izraziti optimista povodom šansi njegovog tima.

"Da smo izgubili, ili da smo odigrali neriješeno, razlika bi bila prevelika, naše šanse bi bile minimalne. Sada je, međutim, sve u našim rukama, ali moramo da pobjeđujemo", poručio je Holanđanin, i objasnio na osnovu čega temelji svoj optimizam:

"Imamo više utakmica kod kuće nego naši rivali, a na 'Old trafordu' nismo izgubili mnogo bodova. Prema tome, naše šanse su velike".

Junajted do kraja sezone treba da odigra osam utakmica u Premijer ligi, ali za razliku od Sitija, nije "opterećen" evropskim mečevima.

Čak pet utakmica "đavoli" će igrati kao domaćini, i to protiv Evertona, Aston Vile, Kristal Palasa, Lestera i Bornmuta, dok će gostovati Totenhemu, Noriču i Vest Hemu.

Mančester junajted je juče slavio na "Etihadu" prvi put od 2012. godine, a tinejdžer Markus Rašford postao najmlađi strijelac i istoriji mančesterskog derbija (18 godina i 141 dan).

"Bili smo fantastični u prvom poluvremenu, dok je nastavak bio test našeg opstanka. Bili smo jako umorni nakon revanša u Ligi Evrope sa Liverpulom tri dana ranije, a zadržati takav ritam je prosto nemoguće", zaključio je Van Gal.

Bonus video: