Najbolji fudbaler svijeta ide na sud zbog utaje poreza

"Prvo ćemo riješiti slučaj Kristijana Ronalda, a onda će biti održano ročište za Modrića, moguće početkom godine. Još nemamo tačan datum“, rekao je u telefonskom razgovoru portparol suda Luis Salas
1689 pregleda 0 komentar(a)
Luka Modrić, Foto: AP/BETA
Luka Modrić, Foto: AP/BETA

Luka Modrić mogao bi početkom godine da se nađe pred sudom u Madridu koji će odlučiti o njegovoj nagodbi sa španskom poreskom upravom, javlja Hina.

Modrić, 33-godišnji igrač Real Madrida, prihvatio je optužbu za prevaru porske uprave u iznosu od 870.728 eura, te pristao platiti 1,4 miliona eura u šta su uračunate kazna i kamate.

"Prvo ćemo riješiti slučaj Kristijana Ronalda, a onda će biti održano ročište za Modrića, moguće početkom godine. Još nemamo tačan datum“, rekao je u telefonskom razgovoru portparol suda Luis Salas.

"Lično će morati dati izjavu, s obzirom na to da ovdje živi“, dodao je.

Ronaldo, uprkos početnoj tvrdnji da je nedužan, odlučio je da nagodi sa poreskom upravom i državnim tužilaštvom, te da plati iznos od 19 miliona eura neplaćenog poreza, kamata i kazne.

Optužen je da je od 2011. do 2014. namjerno izbjegao u Španiji da plati 14,7 miliona poreza na dohodak od sponzorskih ugovora otvaranjem firmi u državama, koje se smatraju za poreski raj.

Njegovo ročište je zakazano 14. januara na sudu u Madridu.

"S obzirom na to da živi u Torinu, gdje igra za Juventus, moguće da će izjavu dati video vezom“, rekao je Salas.

Bonus video: