Rašford odradio i Siti: Junajted je opet u igri za Ligu šampiona

0 komentar(a)
Markus Rašford, Foto: Reuters
Markus Rašford, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.03.2016. 18:09h

Junajtedova talija ove sezone je tinejdžer, momak koji je ranije donio plasman u osminu finala Lige Evrope i pobijedio praktično sam Arsenal u Premijer ligi.

Njegovo ime je Markus Rašford, mladić koji je postao junak i u mančesterskom derbiju - "đavoli" su na "Etihadu" savladali Siti i nastavili borbu za četvrto mjesto koje vodi u Ligu šampiona. Rašford je postigao jedini gol u 16. nakon što je ponizio Martina Demikelisa i rutinski matirao Džoa Harta.

"Sada sam ponosni menadžer! Ova pobjeda nam je bila neophodna da se vratimo u borbu jer smo kasnili četiri boda. Zadovoljan sam, ovo je veliki trijumf. Rašford? Bio je prebrz, kod gola koji je postigao je izgledalo kao da će Demikelisu trebati nekoliko godina da ga stigne", istakao je Luj van Gal.

Siti nakon ovog poraza ima samo bod više od Junajteda i Vest Hema.

"Nismo zaslužili da izgubimo jer je postojao samo jedan tim koji je želio da igra u ovom derbiju. Dominirali smo i propustili tri ili četiri velike šanse", rekao je Manuel Pelegrini, koji je u ovom meču ostao bez povrijeđenih Harta i Rahima Sterlinga.

Totenhem nije imao problema protiv Bornmuta - pobijedio je sa 3:0 (dva gola Harija Kejna i jedan Kristijana Eriksena) i vratio se na pet bodova minusa od lidera Lestera.

A Liverpul je izgubio na nestvaran način, nakon što je vodio sa 2:0 u Sautemptonu u prvom poluvremenu. Filipe Kutinjo i Danijel Staridž su donijeli sigurnu prednost gostima, ali je sve to bio samo uvod u pakleno drugo poluvrijeme.

Prvo je Sadio Mane promašio penal za Sautempton, a kasnije je sa dva pogotka, uz jedan Gracijana Pelea, režirao veliki preokret i pobjedu od 3:2.

"U prvom poluvremenu smo igrali briljantan fudbal, imali dva gola prednosti i šansu da riješimo sve. Činjenica je da u nastavku nismo bili dobri, da je Sautempton kontrolisao situaciju i dao tri gola. Oni su ih postigli, mi nismo, i to je fudbal - neke stvari jednostavno morate da prihvatite", rekao je Jirgen Klop.

Najviše uzbuđenja je, ipak, viđeno u Njukaslu u duelu „svraka" i Sanderlenda. Na kraju je bilo 1:1, a gosti su izgubili dva boda u finišu kada je remi timu Rafaela Benitesa donio Aleksandar Mitrović. Oba tima su i nakon ovog kola ostala u zoni ispadanja, a "crne mačke" imaju bod više...

"Dužni smo navijačima, koji su nam odani i koji su nam dali veliku podršku. Optimista sam, drugo poluvrijeme je bilo odlično, reagovali smo i izbjegli poraz. Naravno, svi smo htjeli pobjedu, ali ni ovaj bod na kraju nije loš", jasan je Benites.

Rezultati

Mančester siti - Mančester j. 0:1

Rašford 16.

Totenhem - Bornmut 3:0

Kejn 1, 16, Eriksen 52.

Sautempton - Liverpul 3:2

Mane 64, 86, Pele 83 - Kutinjo 17, Staridž 22.

Njukasl - Sanderlend 1:1

Mitrović 83 - Defo 44.

Subota

Kristal Palas - Lester 0:1

Everton - Arsenal 0:2

Čelsi - Vest Hem 2:2

VBA - Norič 0:1

Votford - Stouk 1:2

Svonsi - Aston Vila 1:0

Bonus video: