Lester bliži za još jedan korak: Marez srušio Kristal Palas!

"Lisice" su sedam kola prije kraja povećale prednost na osam bodova u odnosu na drugoplasirani Totenhem i 11 u odnosu na trećeplasirani Arsenal, s tim što londonski rivali imaju po jedan meč manje.
4 komentar(a)
Lester, Foto: Reuters
Lester, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2016. 19:56h

Fudbaleri Lestera još korak su bliži tituli - na svom zvjezdanom putu ka najvećoj senzaciji u istoriji Premijer lige, momci Klaudia Ranijerija prebrodili su teško gostovanje Kristal Palasu (1:0).

"Lisice" su sedam kola prije kraja povećale prednost na osam bodova u odnosu na drugoplasirani Totenhem i 11 u odnosu na trećeplasirani Arsenal, s tim što londonski rivali imaju po jedan meč manje.

Na "Selhrst parku" je presudoo Rijad Marez - Alžirac je u 34. minutu natrčao na loptu koju je sa lijeve strane ubacio Vardi, i sa peterca je pospremio u mrežu.

"Još jedna vitalna pobjeda, na teškom gostovanju, protiv teškog rivala. Promašio sam veliki šansu na početku, srećom došao sam u još jednu priliku, a i lopta Vardija je bila fantastična. Otišli smo na osam bodova, ali Totenhem treba da igra sjutra. Moramo da ostanemo kompaktni i fokusirani, onoliko koliko smo bili na današnjem meču. Sedam kola je do kraja, pred nama je i dalje dugačak put", kazao je Marez nakon meča.

Lester je u finišu izdržao jak pritisak domaćeg tima, imao je i malo sreće (Dilejni je u trećem minutu nadoknade pogodio prečku), ali očigledno da ništa nije slučajno - Ranijerijeva četa je još jednom pokazala ima šampionski karakter.

"Osvajamo titulu, osvajamo titulu", punih deset minuta skandirali su navijači Lestera po završetku meča.

Oni već odbrojavaju, ali titula je još daleko, posebno u Premijer ligi gdje je svaka utakmica potencijalna zamka. U narednom kolu "lisice" dočekuju Sautempton, zatim gostuju Sanderlendu, pa imaju dva vezana meča na domaćem terenu, protiv Vest Hema i Svonsija...

Kristal Palas je u krizi, bez obzira što se plasirao u polufinale FA Kup - "orlovi", naime, ne znaju za pobjedu u Premijer ligi još od 19. decembra...

Fudbaleri Arsenala konačno su ostvarili pobjedu u Premijer ligi.

Nakon serije od dva poraza i remija u prethodne tri utakmice, tim Arsena Vengera savladao je Everton u gostima 2:0 i nastavio da se nada tituli.

Pobjedu na „Gudison parku“, Arsenalu su donijeli Dani Velbek i mladi Nigerijac Aleks Ivobi.

U sedmom minutu Velbek je iskoristio dodavanje Sančeza i najavio trijumf.

Konačnih 2:0 postavio je 19-godišnji Ivobi, prvim golom u Premijer ligi, tri minuta prije kraja poluvremena.

Zanimljiv londonski derbi odigrali su Čelsi i Vest Hem, na "Stamford bridžu" - ekipa Slavena Bilića je dva puta vodila i bila na pragu još jedne velike pobjede, ali je primila golove od Fabregasa u samom finišu prvog i drugog poluvremena.

Španac je trećem minutu nadoknade prvog dijela izjednačio iz slobodnog udarca, a u 89. iz penala. Gus Hidink, trener Čelsija, i dalje je bez poraza u Premijer ligi, na čak 13 utakmica (šest pobjeda, sedam remija).

Rezultati

Čelsi - Vest Hem 2:2

Fabregas 45+3, 89 (penal) - Lansini 17, Kerol 61.

Kristal Palas - Lester 0:1

Marez 34.

Votford - Stouk 1:2

Dini 86. - Voters 18, Hoselu 51.

Vest Bromvič - Norič 0:1

Bredi 50.

Everton - Arsenal 0:2

Velbek 7, Ivobi 42.

Svonsi – Aston Vila 1:0

Fernandes 53.

Bonus video: