Miljenović saopštio spisak za elitnu rundu kvalifikacija

Crnogorski omladinci šest put učestvuju u elitnoj rundi kvalifikacija i pokušaće da naprave čudi i po prvi put se plasiraju na Evropsko prvenstvo. Konkurencija je, međutim, paklena, jer su rivali Srbija, Francuska i Danska
1 komentar(a)
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.03.2016. 13:47h

Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović saopštio je spisak fudbalera za turnir elitne runde kvalifikacija za EP, koji će se od 24. do 29. marta održati u Srbiji, u Kragujevcu, Jagodini i Gornjem Milanovcu.

Crnogorski omladinci šest put učestvuju u elitnoj rundi kvalifikacija i pokušaće da naprave čudi i po prvi put se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Konkurencija je, međutim, paklena - osim Crne Gore i domaćina, za jedno mjesto koje vodi u završnicu boriće se Francuska i Danska.

"Izuzetno teška grupa, praktično kao da igramo završni turnir Evropskog prvenstva. Protivnici su izuetno jaki, a mi na turnir putujemo oslabljeni neigranjem Vujnovića, Perovića, Vukčevića, Orlandića i Božovića, igrača koji su bili nosioci igre a koji zbog povreda ne mogu da nastupe na turniru elitne runde", kazao je selektor Aleksandar Miljenović.

Trodnevne pripreme za turnir omladinci će obaviti u Beogradu, u Sportskom centru "Zemunelo", a onda će 24. marta igrati u Jagodini protiv Francuske, dva dana kasnije u Gornjem Milanovcu protiv Srbije, pa ponovo u Jagodini 29. marta protiv Danske.

"Bojim se da će nam problem predstavljati i fizička pripremljenost igrača, jer ovaj sistem takmičenja u kojem za šest dana igrate tri utakmice, traži da igrači budu fizički besprekorno pripemljeni. U takvoj situaciji važno je da igrači pruže i više nego što objektivno mogu, što su radili i do sada, pa se nadam da će i ovog puta na pravi način odigrati elitnu rundu kvalifikacija. Na spisku je i sedam mlađih igrača i ovo će biti dobra prilika za njih, ali ujedno i velika korist selekciji za naredni ciklus kvalifikacija, dodao je Miljenović.

Na njegovom spisku su golmani Matija Šarkić(Aston Vila, Engleska) i Nemanja Lemajić (Grbalj), defanzivci Stefan Knežević, Božidar Đukić (Zeta), Balša Banović (Budućnost), Bojan Magud (Zemun, Srbija), Momčilo Rašo (Dečić) i Anel Topuzović (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), vezisti Đorđije Đedović(Sutjeska), Danilo Marković, Marko Burzanović (Budućnost), Balša Boričić, Zoran Petrović (Mladost), Alija Krnić i Driton Camaj (Dečić), te napadači Oliver Šarkić (Benfika, Portugal), Bojan Vukićević i Filip Vorotović (Sutjeska).

Bonus video: