Božović: Dosadno je kada imate ovoliku prednost, ali nas motivišu rekordi

U slučaju pobjede nad Spartakom, koja bi bila 23. uzastopna, Grof bi izjednačio poduhvat nekadašnjeg Zvezdinog trenera Slavoljuba Muslina, koji vezao 23 trijumfa, ali u dvije odvojene sezone.
2 komentar(a)
Miodrag Grof Božović, Foto: FK Crvena zvezda
Miodrag Grof Božović, Foto: FK Crvena zvezda
Ažurirano: 18.03.2016. 13:12h

Crvena zvezda dočekuje Spartak u Super ligi Srbije, a crnogorski trener Miodrag Božović juri još jedan rekord - u slučaju pobjede, koja bi bila 23. uzastopna, Grof bi izjednačio poduhvat nekadašnjeg Zvezdinog trenera Slavoljuba Muslina, koji vezao 23 trijumfa, ali u dvije odvojene sezone.

Božović je već prevazišao Muslinov rekord ostvaren u jednoj sezoni, 18 uzastopnih pobjeda...

"Crveno-bijeli" su ubjedljivo prvi u Srbiji sa 28 bodova više u odnosu na drugoplasirani Borac, čak 29 u odnosu na trećeplasirani Partizan. Imaju i utakmicu manje, koju će narednog vikenda odigrati u Novom Pazaru.

"Nije lako kada imate ovoliku prednost. Možda je i pomalo dosadno, ali postoje izazovi tih rekorda i moramo da nastavimo", rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Nekadašnji trener Budućnost ne očekuje jednostavan meč sa Spartakom.

"Utakmica sigurno neće biti laka. Spartak je u usponu forme, što je pokazao u posljednjim utakmicama, ali mi moramo da pokušamo da nastavimo seriju pobjeda. Dolazimo u situaciju da obaramo mnoge rekorde i bilo bi izvanredno kada bismo uspjeli u tome", dodao je Božović.

Iza Zvezde je pauza, 14 dana bez utakmice, zbog odlaganja meča u Novom Pazaru prošlog vikenda.

"Nadam se da pauza zbog neigranja utakmice u Novom Pazaru neće uticati na nas i da ćemo uz dobru i borbenu igru obradovati navijače...Ja bih volio da nas Spartak napadne, ali pretpostavljam da će igrati na kontranapade", rekao je Božović, istakavši da ne želi da odgovara na pitanja o svojoj budućnoti dok ekipa i "matematički" ne osvoji titulu.

Bonus video: