Gvardiola: "Unutra" smo, a samo minut kasnije mogli smo da budemo "van"

"Bila je to utakmica koja može da utiče na rad srca", slikovito je opisao izvršni direktor Bajerna, legendarni njemački fudbaler Karl-Hajnc Rumenige.
0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.03.2016. 14:27h

Bajern i Juventus odigrali su najdramatičniji dvomeč koji je viđen u Ligi šampiona posljednjih nekoliko godina.

U duelu u kojem su oba kluba pokazala svoj sjaj, ali na različite načine i u različitim periodima utakmice, Bavarci su slavili nakon produžetaka i ukupnom pobjedom od 6:4 se plasirali u četvrtfinale.

Oslabljena "stara dama" je u prijestonici Bavarske odigrala perfektnih 65 minuta, a do plasmana u narednu fazu su je dijelili minuti - gol Tomasa Milera u prvim sekundama sudijske nadoknade za 2:2 bio je samo najava onog što je viđeno u produžecima.

Ispunjeni samopouzdanjem, fudbaleri njemačkog kluba su samljeli već grogiranog protivnika, na kraju čak i ubjedljivo slavili...

"Bila je to utakmica koja može da utiče na rad srca", slikovito je opisao izvršni direktor Bajerna, legendarni njemački fudbaler Karl-Hajnc Rumenige.

"Vrlo emotivan meč, mnogo sličan onom u Torinu, kada smo mi imali 2:0, a Juventus se vratio i izjednačio na 2:2. Sada su uloge bile promijenjene. Mnogo smo zadovoljni zbog prolaza, ali moramo da priznamo da smo imali puno sreće", dodao je Rumenige.

Rezervista Tijago Alkantara i bivši napadač Juventusa Kingsli Koman u produžecima su dokrajčili već uzdrmane Torineze, koji su u jednom momentu imali sve, da bi na kraju ostali bez ičega.

"Luda utakmica. Juventus se odlično branio, a mi smo dopustili da primimo dva jeftina gola iz kontranapada. To nikako nije smjelo da nam se dogodi. Mentalno i psihološki, nakon 0:2 to je bila potpuno drugačija utakmica. Više nismo imali šta da izgubimo i bacili smo sve karte na napad. Nije bilo lako, ali smo uspjeli", kazao je strijelac gola za 2:2 u 91. minutu, Tomas Miler.

Bavarci će sjutra u Nionu čekati protivnika u četvrtfinalu Lige šampiona. Juventus, prošlogodišnji finalista, čekaće narednu sezonu.

"Ne razmišljam o tome koga bismo mogli da izvučemo. Ako želite da se plasirate u polufinale, morate biti spremni da se suočite sa bilo kojim protivnikom", kazao je trener Bajerna Pep Gvardiola.

"Najvažnije je da smo među najboljih osam. Dali smo gol u posljednji čas. Samo minut kasnije, bili bismo eliminisani", dodao je katalonski trener.

U svojoj oproštajnoj sezoni na klupi bavarskog kluba, Gvardiola je ipak sačuvao šansu da ispuni cilj svih ciljeva, osvoji Ligu šampiona.

"Izgleda da sam uzalud upozoravao koliko se plašim Juventusa. U pitanju je tim sa nevjerovatnim mentalitetom. Brane se perfektno, sa deset igrača iza lopte. Ne volim to, ali poštujem to. Gubili smo 2:0 i bili smo pred ispadanjem, ali sam oko 70. minuta pomislio da bismo mogli da se vratimo. Trebao nam je samo brzi gol. Uspjeli smo", izjavio je Gvardiola.

Bavarci bi u četvrtfinalnim duelima trebalo da budu jači za povratnike Robena, Havija Martinesa i Boatenga, koji nisu igrali zbog povreda i suspenzija.

"Sada možemo da se relaksiramo i čekamo žrijeb za četvrtfinale. Ne vjerujem da ima puno timova koji bi željeli Bajern za protivnika", kazao je golman Bavaraca Manuel Nojer.

Italijani razapeli Alegrija zbog izvođenja Morate

U Juventusu - tuga nakon bolnog ispadanja. Iako je Bajern bio apsolutni favorit dvomeča, Italijane su minuti dijelili od četvrtfinale.

Od vjerovatnog heroja, zbog sjajne taktičke postavke tokom prvih sat vremena revanša, trener Juvea Masimilijano Alegri se pretvodio u tragičara. Makar po analizama italijanskih medija...

Glavni (i jedini) njegov propust je izvođenje najboljeg na terenu, Alvara Morate u 72. minutu, i uvođenje nedovoljno oporavljenog Marija Mandžukića. Samo minut kasnije Juventus je primio prvi gol, a u narednih 35 minuta još tri. U pitanju je ekipa koja u Seriji A nije kapitulirala već deset utakmica...

"Alegri je izvadio Moratu. Zašto?", pita se "Korijere delo Sport".

"Kada je Gvardiola izveo Benatiju, smatrao sam da bi s Mandžukićem dobili na visini u ofanzivi. No, to se ispostavilo kao greška", priznao je Alegri.

Juventusu ostaje Serija A, gdje vodi trku ispred Napolija, kao i Kup, gdje ga čeka finale sa Milanom.

"Ponisni smo na način na koji smo igrali, iako smo ispali. Bolja smo ekipa nego što smo bili prošle sezone", kaže golman Juventusa Đanluiđi Bufon.

Bonus video: