Bogovi opet uz Atletiko i Oblaka

54 pregleda 2 komentar(a)
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2016. 23:33h

Tačno 363 dana kasnije Atletiko Madrid je preživio gotovo preslikan meč kao 17. marta prošle godine.

Preživio u pravom smislu te riječi - tada je nakon penala eliminisao Bajer iz Leverkuzena, a sada je na isti način to uradio protiv PSV-a. Opet se to desilo u osmini finala.

Madridski tim ide u četvrtfinale nakon što u 210 minuta nije mogao da pronađe put do mreže Holanđana, ali pošto ni u 13. od posljednjih 17 mečeva u Ligi šampiona nije primio gol.

PSV-u ostaje ponos, bio je na korak od iznenađenja, mada nakon svega što je viđeno u dvomeču ne može se reći ni da bi bila neka posebna senzacija da je tim Dijega Simeonea ispao u osmini finala.

"To što nismo promašili nijedan penal govori mnogo o našem karakteru", jasan je Fernando Tores, koji je pogodio u petoj seriji.

Narsing tragičar, Huanfran junak

Atletiko je stvorio jednu veliku šansu tokom meča, nije je iskoristio Grizman, PSV je odgovorio preko Lokadije i De Jonga u jednom napadu.

Kako god, vrijeme je odmicalo, a i Simeone i Filip Koku su znali šta hoće, a to je da igraju na sigurno. Prošli su u tom ritmu i produžeci, a u penalima je drama kulminirala - sve je riješeno u osmoj seriji, a jedini penal je promašio Narsing kod 7:7. Tačku na osminu finala stavio je Huanfran i označio veliko slavlje na Kalderonu.

Nikada do sada u Ligi šampiona se nije dogodilo da dvije utakmice u nokaut fazi završe rezultatom 0:0.

"Zbog ovakvih utakmica može i srce da stane! Srećan sam zbog navijača koji su bili uz nas. Imali smo sreće, ali vjerovali smo da ono što radimo na kraju može da donese rezultat", rekao je Huanfran i otkrio želju za četvrtinale:

"Ne bih volio da se sastanemo sa španskim timovima. Ko god da nam bude rival, biće teško baš kao i protiv PSV-a", istakao je desni bek "kolćonerosa".

Siti prvi put među osam najboljih

Golova u regularnom dijelu nije bilo ni u Engleskoj u duelu Mančester sitija i Dinamo Kijeva, ali su „građani” bez problema prošli nakon 3:1 iz prve utakmice...

Tako je Manuel Pelegrini ušao u istoriju kao prvi menadžer koji je Siti odveo u četvrtfinale Lige šampiona, i to u svojoj posljednjoj sezoni na klupi tima sa "Etihada".

Siti je odigrao bez velikog rizika (Dinamo nikada u istoriji nije slavio u Engleskoj), ali nije moglo bez problema, jer je Pelegrini za nastavak sezone izgubio dva štopera - Vensana Kompanija i Nikolasa Otamendija.

"Odigrali smo taktički, morali da budemo oprezni i nismo dali mnogo prostora protivniku. Ovo je treći meč zaredom u kojem nismo primili gol i to je veoma pozitivna stvar", rekao je Čileanac i pomenuo povrede:

"Kompaniju se ne da, povrijedio se tek pošto se oporavio. Otamendi? Mislim da s njim situacija nije ozbiljna", dodao je Pelegrini.

Atletiko i Siti su se tako pridružili Realu, Pari Sen Žermenu, Volfsburgu i Benfiki u četvrtfinalu. Preostala dva učesnika će biti poznata večeras nakon duela Bajerna i Juventusa i Barselone i Arsenala.

Bonus video: