Koler selektor Austrije i u kvalifikacijama za SP

0 komentar(a)
Marsel Koler, Foto: Savo Prelević
Marsel Koler, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.03.2016. 17:03h

Selektor fudbalske reprezentacije Austrije Marsel Koler obavljaće tu funkciju i poslije Evropskog prvnestva u Francuskoj, saopštio je danas nacionalni savez te zemlje.

Koler će biti na klupi i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, u kojima će Austrija igrati u Grupi D sa Srbijom, Velsom, Irskom, Moldavijom i Gruzujom.

"Ova ekipa ima potencijal da raste i dalje. Bilo je potrebno znati moju budućnost prije Evropskog prvenstva kako bi se pripreme neometano obavljale", rekao je Koler poslije produžetka ugovora.

Koler je austrijski nacionalni tim preuzeo u novembru 2011. pošto se dotadašnji selektor Ditmar Konstantini nije plasirao na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Austrija, takođe, nije igrala i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali je tada sa Kolerom ipak produžen ugovor, iako je on imao ponudu da preuzme reprezentaciju Švajcarske, zemlje u kojoj je rođen.

Koler je predvodio Austriju do 28 od maksimalnih 30 bodova u kvalifikacionoj grupi za kontinentalni šampionat u Francuskoj, a završio je ispred Rusije i Švedske.

"Prethodne četiri godine smo izgradili homogeni tim, koji još nije na vrhuncu uspjeha", kazao je Koler.

Austrija će igrati u Beču protiv Albanije 26. marta i tri dana kasnije sa Turskom u prvim prijateljskim utakmicama ove godine.

Bonus video: