Ronaldo (ni)je fudbalski egoista: Uvijek mislim samo na ekipu, porazi nisu kraj svijeta

Iza njega je još jedna uspješna sportska godina - titula prvaka Evrope sa Realom, odlazak u Juventus, odličan početak u nobvom klubu
983 pregleda 0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: ANSA/AP/BETA
Kristijano Ronaldo, Foto: ANSA/AP/BETA
Ažurirano: 31.12.2018. 14:25h

Kažu za njega da je fudbalski egoista, a on kaže:

"Nikada nisam bio opsjednut pojedinačnim nagradama".

Kristijano Ronaldo je u intervjuu za "Rekord", koji ga je proglasio najboljim sportistom Portugala u 2018. godini, rekao da su nagrade koje je dobio samo plod njegove "žrtve za ekipu".

"Svaki moj gol je posvećen timu, rezultati ekipe su u prvom planu. Trofeji su prirodna nagrada za sve što sam radio da bi timovi u kojima sam igrao bili bolji", rekao je Ronaldo.

Iza njega je još jedna uspješna sportska godina - titula prvaka Evrope sa Realom, odlazak u Juventus, odličan početak u nobvom klubu.

"Svaka sezona je sve teža, jer je konkurencija jača. Sve je više ekipa koje napreduju, koje su tehnički, taktički i fizički na vrhunskom nivou, Da bih ostao na vrhu moram da radim mnogo na sebi. Ne poričem da sam srećan kada pobjeđujem, ali poraze ne doživljavam kao kraj svijeta", kazao je on.

Godinu će pamtiti i po teškim optužbama da je 2009. godine silovao nekadašnju manekenku Katrin Majorgu i pokretanje istrage protiv njega...

"To su užasne optužbe, ali je moja savjest mirna. Uskoro će istina izaći na vidjelo", rekao je Ronaldo.

Bonus video: