Radonjić pozvao Kosovića i Batrovića

Mlada reprezentacija Crne Gore 23. marta gostuje Malti u Paoli, pet dana kasnije igra sa Belgijom u Luveni, sve u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
9 komentar(a)
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.03.2016. 13:46h

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić vratio je u tim vezistu Partizana Nebojšu Kosovića, koji je krajem prošle godine bilo eliminisan zbog nediscipline, dok se prvi put u njegovom mandatu na spisku našao Veljko Batrović, napadač slovenačkog Zavrča.

Za gostovanja Malti 23. marta u kvalifikacijama za EP i Belgiji pet dana kasnije Radonjić je "pozajmio" i Stanišu Mandića iz seniorske reprezentacije, a pozvan je i jedan debitant, defanzivac Inđije Stefan Vico.

Mlada reprezentacija Crne Gore je u teškoj poziciji nakon prvog dijela kvalifikacija (pobjeda i poraz protiv Moldavije, remiji kod kuće sa Maltom i Letonijom, te Češkom u gostima), pa će dva predstojeća gostovanja biti posljednja šansa da se vrati u trku za visok plasman u grupi.

"Što se tiče Kosovića, imali smo nesporazum na meču u Moldaviji, on je možda pomislio da imam nešto lično protiv njega. To su stvari koje se dešavaju u fudbalu, posebno kada nemate rezultat koji priželjkujete. Najvažnije je da shvati da sam ja taj koji odlučuje da li će neko početi, kada će neko biti zamijenjen, i ne samo on već i svi ostali igrači. Kosović je ponovo počeo da igra, i to veoma dobro u Partizanu, zato je ponovo na spisku", prokomentarisao je Radonjić, naglasivši da je pozvao "sve najbolje u ovom trenutku".

"Svi, ili skoro svi fudbaleri su standardni u svojim klubovima, što nam daje optimizam pred predstojeće duele. Takva situacija nije bila u septembru".

Uz Mandića i Batrovića, u napadu su starosjedioci u mladoj reprezentaciji, Luka Đorđević i Aleksandar Boljević.

"U dogovoru sa Tumbakovićem odlučili smo da Mandić u ovom terminu igra za mladu reprezentaciju, koja igra kvalifikacije, za razliku od seniorskog tima koji igra prijateljske mečeve. A da bi neko igrao za "A" selekciju, mora prethodno da igra za mladu, koja svim fudbalerima neka vrsta ulaznice za seniorski tim", dodao je Radonjić.

Na spisku je ponovo i Dušan Lagator, vezista Čukaričkog, dok je Stefan Vico iz Inđije jedino novo lice.

"Vico je ranije igrao za kadetsku selekciju, nakon toga je otišao u Srbiju, igrao je za Rad, sada je u Inđiji. Gledao sam ga na dva-tri meča i može da nam pomogne, posebno zbog toga što se radi o polivalentnom igraču, koji je štoper, ali može da bude lijevi bek, pa čak i vezni", objasnio je selektor mladih.

Njegova selekcija će u oba predstojeća meča igrati na pobjedu.

"Na svim dosadašnjim mečevima mi smo igrali na pobjedu, nekad je rezultat bio dobar, nekad nije. Bilo bi dobro da pobijedimo na Malti, koja nije bezazlen protivnik, potvrdila je to i na našem stadionu. Sa tim trijumfom bismo napravili lijepu uvertiru za gostovanje Belgiji, koja je mnogo bolja reprezentacija od Malte, a koja će prvi put igrati na domaćem terenu, jer je sva četiri puta do sada gostovala, i zabilježila je tri pobjede", kazao je Radonjić.

Na spisku su golmani Marko Kordić (Vojvodina) i Suad Ličina (Sutjeska), defanzivci Boris Kopitović (Hapoel Akre, Izrael), Nemanja Kartal (Slavija, BIH), Ilija Martinović (Lovćen); Momčilo Raspopović (Budućnost), Ilija Tučević (Grbalj) i Stefan Vico (Inđija), vezisti Mirnes Pepić (Paderborn, Njemačka), Marko Janković (Maribor, Slovenija), Vladimir Jovović (OFK Beograd, Srbija), Nebojša Kosović (Partizan), Dušan Lagator (Čukarički), Deni Hočko (Budućnost), Luka Vujanović (Lovćen) i Vukan Savićević(Slovan, Slovačka), te napadači Aleksandar Boljević (PSV, Holandija), Luka Đorđević (Ponferadina, Španija), Veljko Batrović (Zavrč, Slovenija) i Staniša Mandić (Čukarički, Srbija).

Bonus video: