Siti igra za istoriju, Atletiko na testu protiv „filipsovaca”

Mančester siti protiv kijevskog Dinama ima istorijsku priliku da se prvi put plasira u četvrtfinale Lige šampiona. Atletiko protiv PSV-a (0:0 prvi meč) igra za treće četvrtfinale LŠ zaredom
63 pregleda 0 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2016. 12:58h

Real Madrid, Pari Sen Žermen, Benfika i Volfsburg su već izborili prolaz, a danas i sjutra će se saznati i preostala četiri putnika u četvrtfinale Lige šampiona.

Dva su na dobrom putu da se plasiraju među osam najboljih - Mančester siti, koji kod kuće brani pobjedu od 3:1 protiv Dinama iz Kijeva, te Barselona nakon sigurnih 2:0 protiv Arsenala na „Emirejtsu”...

Čekajući novi spektakl u Barseloni (koji je na programu sjutra), španska javnost je okrenuta Madridu i večerašnjem duelu Atletika i PSV-a.

Rezultat 0:0 iz Ajndhovena daje šanse i jednima i drugima pred revanš, ali je realnost da je ekipa Dijega Simeonea favorit...

Pelegrini: Ostala nam je samo Liga šampiona

Siti je na korak od prvog plasmana u četvrtfinale ikada. I ispisaće novu stranicu klupske istorije ako se ne desi neko čudo na „Etihadu”.

"Imamo odličan rezultat iz prve utakmice, ali ništa nije gotovo", upozorava odlazeći menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

Remijem protiv Noriča (0:0) Siti je praktično ispao iz trke za titulu u Engleskoj, a u međuvremenu je eliminisan i iz FA kupa. Osvojeni Liga kup je premalo za ambicije kluba...

"Smanjili smo izglede za osvajanje titule i jedino što nam preostaje je Liga šampiona", dodao je Pelegrini, koji je četvrtfinale elitnog takmičenja već izborio kao trener Viljareala i Malage, ali to nije uradio kada je bio na klupi Real Madrida.

Siti u posljednjih 17 utakmica na „Etihadu” u Ligi šampiona samo jednom nije primio gol, u pobjedi protiv Bajerna 2011.

To daje nadu Ukrajincima, ali navijači „građana” mogu da se uzdaju u to da je i Dinamo u očajnoj seriji na gostovanjima u Engleskoj, jer je na 13 mečeva upisao 11 poraza i dva remija. Sada mu treba da pobijedi s dva gola razlike, uz najmanje tri postignuta pogotka.

"Siti je jedna od najboljih ekipa na svijetu, posebno u napadu. To smo dobro vidjeli u prvom susretu. Na nama je da uoči revanša analiziramo greške i da vjerujemo u čudo", kazao je trener ukrajinskog velikana Sergej Rebrov.

Dinamo je posljednji put bio u četvrtfinalu 1999. godine, kada su upravo Rebrov i Andrij Ševčenko predvodili napad.

Atletiko se uzda u „zid” ispred Oblaka

Atletiko na posljednjih 12 od 16 utakmica u Ligi šampiona nije primio gol, a od remija u Ajndhovenu je upisao četiri pobjede u Primeri.

"U posljednje tri utakmice smo dali devet golova i to s različitih pozicija, što me posebno raduje. Važno je i što stvaramo dosta prilika. Stvarali smo ih i u Holandiji u prvom susretu, ali nismo dali gol. Sada će valjda biti drugačije", rekao je Simeone, koji opet neće moći da računa na povrijeđenog Stefana Savića.

PSV stiže na „Visente Kalderon” nakon kiksa u domaćem prvenstvu protiv Herenvena (1:1), zbog čega je trener Filip Koku bio bijesan.

"Ljut sam zato što su igrači razmišljali o Atletiku, a ne o Herenvenu", kazao je Koku.

PSV na španskom tlu ima skor od osam poraza i četiri remija. Protiv Atletika u Madridu je igrao samo 2008. godine, takođe u Ligi šampiona, i izgubio rezultatom 2:1.

"Svjesni smo zadatka. Atletiko je u prednosti, ali ne želimo da se predamo bez borbe", rekao je golman PSV-a Džeron Cut.

DANAS

Atletiko M. - PSV 20.45 (prvi meč 0:0)

Mančester siti - Dinamo K. 20.45 (3:1)

SRIJEDA

Barselona - Arsenal 20.45 (2:0)

Bajern - Juventus 20.45 (2:2)

Bonus video: