Srđan Bajić preuzeo Rudar

102 pregleda 2 komentar(a)
Srđan Bajić, Foto: Sportsport.ba
Srđan Bajić, Foto: Sportsport.ba
Ažurirano: 14.03.2016. 16:18h

Nakon nedavne ostavke Mirka Marića, pa kratkotrajnog prelaznog perioda kada su sa ekipom radili Vuko Bogavac i Predrag Ranđelović, Rudar je dobio novog šefa stručnog štaba - Srđana Bajića.

Biće to, dakle, nakon 14 godina Bajićev povratak na klupu pljevaljskog prvoligaša sa kojim je, podsjetimo, 2002, osvojio šesto u tadašnjoj Prvoj ligi SR Jugoslavije.

Prethodno je osam sezona nosio dres popularnih "rudara".

"Odluku o novom šefu stručnog štaba nismo donijeli ishitreno, jer za tim nije ni bilo potrebe. Rudar je, uostalom, ozbiljan klub i ništa ne radimo slučajno. Dobro smo "izvagali", izabrali Bajića i on će već sjutra početi da radi sa ekipom. Nadam se da zajedničkim snagama možemo do trofeja, pa i takozvane duple krune”, rekao je predsjednik Rudara Vladimir Šestović.

Pored Rudara, Bajićev trenerski put vodio ga je i u Budućnost, Spartak iz Subotice, Leotar, Drinu, Radnik iz Bijeljine, a radio je i u kiparskom Alkiju iz Larnake.

"Prihvatio sam ponudu kluba čiji sam bio kapiten i u kojem sam počeo trenersku karijeru. Vraćam se na mjesto uspjeha, svojoj kući i veoma mi je drago zbog toga. O klupskim planovima, ambicijama i svim ostalim detaljima biće riječi narednih dana, kada obavim razgovore sa upravom, igračima i klupskim trenerima", kaže novi strateg aktuelnog šampiona države.

Bajić bi na klupi Rudara mogao da debituje u subotu, protiv Zete u Golubovcima.

Bonus video: