Kada je Bajern pravi, niko ne može da ga dobije

„Ne može da se igra bolje. Jedina mana, ako ju je uopšte bilo, jeste to što je Bajern postigao samo dva gola. Posljednji igrači odbrane Džošua Kimih i David Alaba su stajali 35 metara od gola rivala, i to ne pet, već 60 minuta. To je bilo ludo”, rekao je 39-godišnji Bosanac
60 pregleda 1 komentar(a)
Hamburger - Bajern, Foto: Reuters
Hamburger - Bajern, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2016. 11:27h

Dva velikana evropskog fudbala, Bajern i Juventus, u srijedu igraju revanš osmine finala Lige šampiona.

Pred obračun na „Alijanc areni”, portal Goal.com je napravio kratki intervju sa bivšim igračem oba kluba, Hasanom Salihamidžićem.

Čuveni Braco je poručio da niko ne može da dobije Bavarce kada igraju kao prvih 60 minuta u Torinu, ali je bio oduševljen i reakcijom „stare dame”, koja je izborila remi (2:2).

„Bajern je i dalje veliki favorit za plasman u četvrtfinale. Ne smijemo da zaboravimo da Juve može da igra bolje nego u prvom meču, ali su Bavarci veoma jaki na svom terenu”.

„Do 60. minuta prve utakmice, Bajern je dominirao na nevjerovatan način. Bilo mi je iznenađenje kako je tako nadmoćan protiv jedne od najboljih evropskih ekipa”.

„Nikada nisam vidio takvu utakmicu. Ne može da se igra bolje. Jedina mana, ako ju je uopšte bilo, jeste to što je Bajern postigao samo dva gola. Posljednji igrači odbrane Džošua Kimih i David Alaba su stajali 35 metara od gola rivala, i to ne pet, već 60 minuta. To je bilo ludo”, rekao je 39-godišnji Bosanac, koji je od 1998. do 2007. nosio dres giganta iz Bavarske.

Salihamidžića je, međutim, iznenadilo što je tim Pepa Gvardiole ispustio kontrolu u posljednjih pola sata.

„Ako Bajern bude igrao kao u tih 60 minuta, niko na svijetu neće moći da ga pobijedi. Iznenađujuće mi je, međutim, što je prepustio kontrolu u posljednjih 30 minuta. Ali, i takve stvari mogu da se dese u vrhunskom fudbalu”.

Čovjek rođen u Jablanici, koji je profesionalnu karijeru počeo u Hamburgeru, a završio u Volfsburgu, nada se da će Gvardiola imati na raspolaganju najjači tim.

„Četiri igrača naprijed mogu da budu ključna: Robert Levandovski, Tomas Miler, Arjen Roben i Frank Riberi. Nadam se da će Riberi početi utakmicu, on je top fudbaler. Niko ne može da ga zamijeni. Ako je Frank na terenu, to je sasvim druga utakmica”.

Braco je pohvalio i tandem koji je ljetos stigao upravo iz Juventusa, u kojem je on bio od 2007. do 2011.

„Arturo Vidal je radio baš ono zbog čega je doveden u Bajern. Dobio je svaki duel,. bio je igrač utakmice. S druge strane, Kingsli Koman je izuzetno mlad igrač, ali se odmah nametnuo. Nadmašio je sva očekivanja. Iskoristio je povrede Robena i Riberija, ali niko se nije pitao gdje su njih dvojica i to je velika zasluga Komana i Daglasa Koste”, zaključio je Salihamidžić.

Bonus video: