Lineker: Lester je na ivici besmrtnosti

„Ako Lester ode do titule, to će najvjerovatnije biti jedan od najneočekivanijih trijumfa u istoriji timskih sportova! Nešto zaista nevjerovatno se događa u svijetu fudbala. Nešto što prkosi zdravom razumu. Nešto zaista magično. 'Lisice' su na ivici sportske besmrtnosti”, napisao je Lineker za „Gardijan”
1 komentar(a)
Lester, Foto: Beta-AP
Lester, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 14.03.2016. 10:25h

Klub koji je Engleskoj podario Garija Linekera je nadomak najveće senzacije u istoriji fudbala u njegovoj kolijevci.

Lester ima dva boda više od Totenhema i utakmicu manje, a u preostalih devet kola može da osvoji titulu i šokira sve, uključujući i Linekera.

„Ako Lester ode do titule, to će najvjerovatnije biti jedan od najneočekivanijih trijumfa u istoriji timskih sportova! Nešto zaista nevjerovatno se događa u svijetu fudbala. Nešto što prkosi zdravom razumu. Nešto zaista magično. 'Lisice' su na ivici sportske besmrtnosti”, napisao je Lineker za „Gardijan”.

Strijelac 48 golova za Gordi Albion je igrao za oba kluba koji su neočekivano glavni kandidati za titulu. Rođen je u Lesteru, a u istoimenom klubu je dao 103 gola na 216 utakmica.

Poslije veoma uspješnih epizoda u Evertonu i Barseloni vratio se na Ostrvo i na 138 mečeva zatresao mrežu 80 puta.

Nema, međutim, nikakvu dilemu za koga navija.

„Ovo što se događa Lesteru me ispunjava prelijepim emocijama - to je moj tim. Navijam za 'lisice' otkada sam bio veličine veće kesice za grickalice. Nemojte se plašiti. Uzmite titulu. Čega da se plašite? Sebe?”, napisao je Lineker.

Ako večeras na svom „King pauer” stadionu savlada Njukasl, tim Klaudija Ranijerija će biti izuzetno blizu nestvarnom uspjehu, jer u posljednjih osam kola ima lakši raspored od Totenhema.

Dočekuje Sautempton, Vest Hem, Svonsi i Everton, a gostuje Kristal Palasu, Sanderlendu, Mančester junajtedu i Čelsiju.

„Pijevci”, s druge strane, kod kuće igraju sa Bornmutom, Mančester junajtedom, Vest Bromič Albionom i Sautemptonom, a idu na noge Liverpulu, Stouku, Čelsiju i Njukaslu.

Bonus video: