Barsa samljela i Hetafe, Atletiko čuva drugo mjesto

0 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.03.2016. 23:10h

Luis Enrike je počeo da miješa karte u Primeri, svjestan da mu tabela to dozvoljala, ali se na igri i rezultatima Barselone to ne osjeća.

Trener Katalonaca je protiv Hetafea je sada dao predah Luisu Suaresu, a tim iz predrgađa Madrida je primio šest golova na "Nou Kampu" (6:0) za ukupno 12. vezani trijumf lidera u ligi.

Huan Rodriges je otvorio goleadu u 8. minutu tako što je pogodio sopstvenu mrežu, a nakon toga su redom pogađali Munir El Hadadi, Nejmar (dva puta), Lionel Mesi i sve bolji i konkretniji Arda Turan.

Mesi je kod rezultata 1:0 promašio penal, ali je fantastičnu igru krunisao sa tri asistencije. Argentincu je ovo prvi put u karijeri da je u jednoj utakmici u Primeri tri puta bio asistent.

"Ovaj tim je jedinstven! Mnogo je drugačiji od ostalih, sve radi na drugačiji način i često izgleda kao da protivnik nema nikakvu šansu da parira Barseloni. Ja sam zaista kao trener u sjajnoj poziciji, čast mi je što radim s ovim timom", rekao je Enrike.

A Atletiko Madrid je savladao Deportivo na "Kalderonu" i napravio dobru uvertiru pred duel sa PSV-om u revanšu osmine finala Lige šampiona.

"Kolćonerosi" su bez većih problema savladali goste iz Galicije sa 3:0, a strijelci su bili Saul Niges, Antoan Grizman i Anhel Koreja.

Atletiko je ostao na osam bodova manje od Barse, ali gotovo da niko u Španiji ne vjeruje da borba za šampionsku titulu uopšte postoji...

Rezultati

Barselona - Hetafe 6:0 (Rodriges (autogol) 8, El Hadadi 19, Nejmar 32, 51, Mesi 40, Turan 57);

Selta - Sosijedad 1:0 (Aspas 16);

Atletiko M. - Deportivo 3:0 (Saul 18, Grizman 60, Koreja 83)

Rajo - Eibar 1:1 (Ze Kastro 7 - Eskalante 36)

Nedjelja

Levante - Valensija 12.00

Sevilja - Viljareal 16.00

Atletik B. - Betis 18.15

Las Palmas - Real M. 20.30

Ponedjeljak

Granada - Espanjol 20.30

Petak

Malaga - Sporting H. 1:0

Bonus video: