Real želi da otkupi Moratu od Juventusa i preproda ga Arsenalu

0 komentar(a)
Morata, Foto: Reuters
Morata, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.03.2016. 12:15h

U Španiji su sigurni - budućnost Alvara Morate je daleko od Juventusa.

Real Madrid, koji po slovu ugovora ima pravo da otkupi svog bivšeg igrača na ljeto ove, ali i sljedeće godine, ima plan - da ga otkupi, a onda, pošto mu je Juventus podigao cijenu, preproda nekom drugom timu, i to Arsenalu.

To tvrdi španski portal Okdiario.com, koji piše da je Arsenal za Moratu ponudio 65 milona eura!

Morata u ovom trenutku ne prolazi sjajan period u Juventusu, dolaskom Mandžukića i Dibale je izgubio mjesto startera u napadu, ali ne i poštovanje velikih evropskih klubova.

Arsen Venger je, navodno, spreman da ga dovede u London, ali prije toga Real mora da otkupi igrača od Juventusa za 30 miliona eura (prije 15. jula je operacija mora ozvaničiti), kao što je 29. februara otkrio portal "Football Leaks", koji je objavio kompletan ugovor između Reala i Juventusa.

Pošto je Morata odigrao više od 50 odsto utakmica u sezoni, nema popusta na visinu obeštećenja.

Problem je što Juventus, na osnovu ugovora, ne može sam da proda Moratu prije kraja jula 2017. godine. Da bi to uradio ranije, torinski klub bi morao Realu da isplati sumu od čak 80 miliona eura!

Sudbina Morate je, dakle, u rukama Reala...

Morata je u Torino iz Madrida stigao u ljeto 2014. godine za 20 miliona eura, što znači da mi Real morao da ga preproda za tri puta veću cijenu...

Bonus video: